Entertainment

'Michael B. Jordan wordt nieuwe Superman'

12 september 2018 18:43 Aangepast: 12 september 2018 20:07

Acteur Michael B. Jordan zou een serieuze kandidaat zijn om de rol van Superman over te nemen van Henry Cavill. De Britse acteur en studio Warner Bros beëindigen na drie films de samenwerking, meldde The Hollywood Reporter woensdag.

Diverse Amerikaanse sites suggereren op basis van bronnen dat Jordan, bekend van Rocky-spinoff Creed en Black Panther, een belangrijke kandidaat zou zijn om Superman te gaan spelen. De keuze voor een donkere acteur zou passen in de “andere richting” die Warner met de reeks wil inslaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Superman-actrice Margot Kidder overleden

Cavill speelde de rol in drie films: Man of Steel (2013), Batman v Superman (2016) en Justice League (2017). Er stonden in principe nog meerdere films met het personage op de planning, maar Warner zou nu meer willen focussen op het personage Supergirl.

Warner zou volgens bronnen zeker een paar jaar willen wachten voordat er een nieuwe Superman-acteur wordt gekozen en gepresenteerd aan het publiek. Cavill is binnenkort ook te zien in de Netflixserie The Witcher. Het is echter niet duidelijk of hij ja heeft gezegd tegen deze rol na of voor de ruzie met Warner.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Jennifer Garner en Ben Affleck zijn gescheiden

Het zou de tweede ster uit de DC Comic-films zijn die afscheid neemt. Eerder gaf ook Ben Affleck al aan niet zoveel zin meer te hebben om Batman nogmaals te vertolken. Andere DC-films die binnenkort wel uitkomen zijn de tweede Wonder Woman-film, The Flash (met Ezra Miller) en Aquaman.

RTL Boulevard/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore