Ga naar de inhoud
Entertainment

Matthijs van Nieuwkerk kampt met snelwegangst

Om naar Amsterdam te komen moet Matthijs van Nieuwkerk een flink stuk afleggen. De presentator woont namelijk in een boerderij in Almen (De Achterhoek) samen met zijn vrouw. In een uur en twintig minuten zou hij de studio van zijn show kunnen bereiken. Daar doet Matthijs echter heel wat langer over.

Matthijs kan gemakkelijk in de auto stappen, de A1 opdraaien en de juiste afslag nemen om van A naar B te komen. Maar in werkelijkheid is het voor hem niet zo appeltje eitje. "De snelweg is nog steeds taboe als het om auto's gaat, maar het is klein leed bij een verder heel comfortabel, gelukkig leven", aldus Matthijs in het radioprogramma Kunststof.

De presentator doet er maar liefst drie uur over om van zijn huis naar Amsterdam te komen. En dat komt door zijn snelwegangst, vertelt de NPO-ster. Van Amsterdam naar Almen pakt hij de provinciale wegen. Een tocht door het Gooi, Amersfoort, Voorthuizen en Apeldoorn. 

Gelukkig is Matthijs van zijn andere fobieën verlost. Tot voor kort kampte hij namelijk ook met andere mentale kwaaltjes zoals bruggen-, tunnel- en vliegtuigangst, vertelt de presentator in voornoemd radioprogramma. "Ik ben inderdaad geplaagd door vele fobieën, waaronder bruggenangst. Ik heb heel lang niet over bruggen durven rijden. Dat is overgegaan. Sommige angsten verdwijnen zonder dat je er echt werk van hebt gemaakt."

De snelwegangst speelt op dit moment nog wél een rol in zijn leven, maar die angst is geen groot leed. En nog een lichtpuntje voor Matthijs: er zijn vele wegen die naar Rome leiden.

Bron: RTL Boulevard