Ga naar de inhoud
Gezondheid

Dronken Dave Roelvink klemgereden en opgepakt

Dave Roelvink is in de nacht van zaterdag door de politie aangehouden, omdat hij met drank op en veel te hard reed. De 24-jarige zoon van Dries Roelvink reed 180 waar je 100 mag. "Het viel allemaal wel mee", zegt hij zelf.

Het management van Dave Roelvink bevestigt aan AT5 dat Dave Roelvink afgelopen nacht door agenten aan de kant is gezet. Op zijn Instagramaccount geeft Dave zijn fouten toe. Hij is na een aantal uur op het bureau nu weer thuis. "Met drank op rijden is natuurlijk ontzettend stom." Wel vindt hij dat de politie te heftig heeft gereageerd op zijn aanhouding. "Ik heb zo'n drie uur op het politiebureau vastgezeten. Het viel allemaal wel mee."

Veel te hard

Dave reed 180 kilometer per uur op een stuk van de A10 waar de maximale snelheid 100 kilometer per uur is. Daarmee trok hij de aandacht van een motoragent. Die besloot hem te volgen voor een controle.

Midden in de Coentunnel parkeerde Dave zijn Mercedes plotseling op de vluchtstrook waarna hij iets onverstaanbaars naar de motoragent riep. Hij reed verder, maar korte tijd later stopte Dave opnieuw op de vluchtstrook. De dj stapte uit en reageerde agressief tegenover de motoragent.

Tegen de grond

Op het Surinameplein in Amsterdam werd Dave uiteindelijk met meerdere politieauto's klemgereden en aan de kant gezet. In deze video is te zien hoe Dave tegen de grond wordt gewerkt:

 

Rijbewijs ingenomen

Bij de alcoholcontrole bleek Dave 2,5 keer de toegestane hoeveelheid drank op te hebben. Zijn rijbewijs werd direct ingenomen. "Het mag duidelijk zijn dat hij te veel had gedronken.", laat zijn manager weten.

Roelvink moest afgelopen nacht draaien in Apeldoorn. Maar dat optreden ging dus niet door. "Mocht de organisator het optreden willen inhalen dan geven we daar zeker prioriteit aan", aldus Roelvinks management.