Boulevard

'Nederlandse dode NY is oud-GTST-actrice'

31 juli 2018 21:57 Aangepast: 31 juli 2018 22:03

Een van de slachtoffers van de schietpartij in New York is actrice Linda Olthof, schrijft The New York Post. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan alleen melden dat het om een 47-jarige Nederlandse vrouw gaat.

Olthof speelde in 2008 kort mee in de RTL 4-soap Goede tijden, slechte tijden. Ze was in acht afleveringen te zien als Trudy Pouw, de moeder van Vicky gespeeld door Liza Sips.

In New York zijn maandag vier lichamen gevonden na een schietincident. Naast het 47-jarige vrouwelijke slachtoffer gaat het om haar zesjarige zoontje. Volgens Amerikaanse media zijn de andere slachtoffers een man en een vrouw. Mogelijk heeft de dader zichzelf van het leven beroofd, nadat die de anderen had doodgeschoten.

Juridisch conflict

Volgens The New York Post is de dader een Amerikaan van 39. De Nederlandse zou zijn ex-vrouw zijn. Behalve haar en hun zoontje schoot hij ook zijn huidige vrouw en zichzelf dood, schrijft de krant. De krant citeert uit een GoFundMe-pagina van de dader. Daarin schrijft hij dat zijn huidige vrouw ook een Nederlandse was. Buitenlandse Zaken kan dat niet bevestigen, maar zoekt uit of dit juist is.

De krant schrijft verder dat de ex-vrouw met haar zoontje in Nederland woonde en dat ze twee maanden in New York waren zodat het zoontje zijn vader kon zien. De vrouw en haar ex waren verwikkeld in een juridisch conflict over hoe vaak de man hun zoon kon zien.

Buitenlandse Zaken spreekt van ,,een verschrikkelijke situatie'' en heeft de familie van de Nederlandse slachtoffers op de hoogte gebracht. De nabestaanden krijgen consulaire bijstand.

ANP
`