Entertainment

Brownie Dutch wil covers van Steptember-lied

24 juli 2018 20:35 Aangepast: 24 juli 2018 22:16

Rapper Brownie Dutch roept collega’s op een nieuwe versie van het lied Steptember te maken. Hij maakte vorige jaar samen met musicus Isaac Bullock het nummer ter ere van de jaarlijkse campagnemaand die aandacht vraagt voor de aandoening cerebrale parese. Brownie Dutch, ook bekend als de man met de zonnebril, wil nu de fakkel overdragen en andere Nederlandse zangers of bands aansporen om hun eigen cover te maken.

Cerebrale parese (spasticiteit) is een vroege beschadiging of aangeboren afwijking in de hersenen die leidt tot één of meer lichamelijke handicaps. CP is de meest voorkomende lichamelijke handicap bij kinderen. Iedere 22 uur wordt er in Nederland een baby met cerebrale parese geboren. Bekende Nederlanders met de aandoening zijn presentatrice Lucille Werner en NOS-nieuwslezer Matijn Nijhuis.

De bekende neurowetenschapper Erik Scherder, vaak te zien in DWDD, steunt als ambassadeur de actie Steptember. Scherder voert momenteel een onderzoek uit naar het effect van muziek en bewegen op het brein van mensen met cerebrale parese.

Een deel van de opbrengst van Steptember gaat naar de financiering van zijn onderzoek dat in 2017 is gestart.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore