Entertainment

Filmwereld reageert verslagen op doodgeslagen Wouter van Luijn

14 juli 2018 12:37 Aangepast: 12 september 2018 15:19
Beeld © Facebook

Acteurs, film- en televisiemakers reageren vol ongeloof op de dood van de 34-jarige filmmaker Wouter van Luijn. Hij werd gisterochtend zwaar gewond langs een weg gevonden in Mallorca, nadat hij was afgetuigd door een groep jongeren. In het ziekenhuis overleed hij. Er is inmiddels een man gearresteerd, die iets met de moord te maken zou hebben.

Van Luijn monteerde tientallen films, waaronder Aanmodderfakker en Wolf. Voor die laatste werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf. Veel BN'ers met wie hij samenwerkte hebben hun medeleven op sociale media geuit.

Nasrdin Dchar

Acteur Nasrdin Dchar (oa. Rabat en Wolf) schreef op Instagram: "Ik hoop dat je op een mooie plek bent, ergens. Want de wereld verliest een ongelooflijk groot talent en een prachtig mens. We gaan je missen Wouter. We gaan je missen."

 

Lieve Wouter, afgelopen maandag mocht ik eindelijk de laatste versie van ‘In Limbo’ zien. Bij jou in je montage-kamer zat ik op de bank te genieten van de magic-touch die jij de film hebt gegeven. Na afloop had ik vrij weinig te zeggen behalve dat ik fucking trots was op jou, op Jim en op de film. En dat ik heel erg uitkijk naar het eindresultaat. Voor ik wegging gaven we elkaar nog een goeie knuffel en zei je de woorden die je altijd tegen me zegt: ‘het komt allemaal goed’. Maandag zou je nog een laatste dag aan de film monteren. Maar eerst ff een paar dagen vakantie op Mallorca. En nu? Nu ben je er verdomme niet meer. Nu is het stil. En denk ik aan jou. En hoop ik dat je op een mooie plek bent, ergens. Want de wereld verliest een ongelooflijk groot talent en een prachtig mens. We gaan je missen Wouter. We gaan je missen. ❤️

Een bericht gedeeld door Nasrdin Dchar (@nasrdin_dchar) op

Acteur Mimoun Ouled Radi (oa. Shouf Shouf Habibi) liet weten:

Sanne Vogel

Theatermaakster en actrice Sanne Vogel (oa. Sinterklaasjournaal en Schnitzelparadijs) schreef aangedaan op Instagram 'dat haar hoofd op hol is' en 'haar hart lekt'. "Hoe kan jij er nu niet meer zijn? Hoe kan iemand die zo lief en zacht is, dit overkomen, zo gruwelijk, zo verdrietig."

Presentatrice en actrice Katja Schuurman zegt 'met iedereen die jou liefheeft mee te leven'.

Tijl Beckand

Ook comedian en presentator Tijl Beckand werkte eens met de filmmaker samen en toont zijn medeleven:

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore