Entertainment

Jennifer Hoffman en Julian Ras weer in film

12 juli 2018 14:47 Aangepast: 12 juli 2018 15:43

Jennifer Hoffman en Julian Ras, eerder samen te zien in de Dummie de Mummie-trilogie, spelen binnenkort weer met z'n tweeën in een grote familiefilm. Regisseur Steven Wouterlood en producent Joram Willink, die een Emmy wonnen voor hun film Alles mag, starten deze week met de opnames van Mijn bijzonder rare week met Tess.

De film is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Anna Woltz en het scenario is geschreven door Laura van Dijk, maakte distributeur September Films donderdag bekend. Mijn bijzonder rare week met Tess vertelt over de jonge Sam die bang is als nakomertje altijd alleen te blijven. Tijdens een vakantie op Terschelling besluit hij de zelfverzonnen 'alleenheidstraining' te gaan doen. Door een toevallige ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, ziet hij echter in dat je je familie juist moet koesteren.

De hoofdrollen zijn voor Sonny Coops van Utteren en Josephine Arendsen. Daarnaast zijn er bijrollen voor Suzan Boogaerdt (Zwarte tulp), Tjebbo Gerritsma (Zwartboek), Hans Dagelet en Terrence Schreurs. De gehele film wordt opgenomen op Terschelling van half juli tot eind augustus.

Veelbekroond

Regisseur Wouterlood en productiehuis BIND maakten samen een aantal korte films die veel bekroond werden. Alles mag won een Emmy Award, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs, en een TIFF Kids Award op het festival van Toronto. De tv-serie Alleen op de wereld ontving een nominatie voor een Emmy en was in de race voor een Prix Jeunesse, de belangrijkste Europese prijs voor jongerentelevisie.

Mijn bijzonder rare week met Tess is het speelfilmdebuut van Wouterlood. De familiefilm moet in 2019 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

RTL Boulevard/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore