Entertainment

Hart van Nederland-Mirella van Markus had horrorbevalling

12 juli 2018 12:46

Het geluk kon vorig jaar niet op voor Hart van Nederland-presentatrice Mirella van Markus toen zij voor de tweede keer moeder werd van dochtertje Bobbie. Toch moest de presentatrice heel wat gedonder ondergaan voordat zij van de roze wolk kon genieten.

In de Weekend vertelt Mirella dat haar bevalling een regelrecht drama was. "Als ik in de rimboe had gelegen, was ik absoluut doodgegaan," aldus de presentatrice. In het blad vertelt ze hoe ze drie dagen last had van voorweeën in haar rug, maar niet in haar buik. De zwangerschapscursus bleek voor niets te zijn geweest, want na drie dagen van weeën werd Mirella opgenomen in het ziekenhuis waar ze een ruggenprik kreeg.

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen ging het bergafwaarts. "Als gevolg daarvan kreeg ik koorts en als gevolg dáárvan ging de hartslag van Bobbie naar beneden. Toen hebben ze haar gehaald via een keizersnede." Mirella is blij dat ze een keizersnede heeft gehad: "Er bestaan allemaal horrorverhalen over een keizersnede, maar ik kan het iedereen aanraden."

Het eerste dochtertje van Mirella, kwam ook niet zonder horten of stoten ter wereld. Tijdens de geboorte kwam de kleine Sammie klem te zitten. "Ze hebben haar er als het ware uit getrokken zoals een veearts een kalf er uittrekt," vertelt Mirella in de Weekend. Dochtertje Sammie kwam daardoor bont en blauw en met een gebroken sleutelbeen te wereld.

Mirella was bij de geboorte van haar eerste dochter niet degene die beviel, maar haar vrouw Claudia. Mirella en Claudia kozen er samen voor allebei een keer zwanger te worden. Claudia beviel van Sammie en Mirella van Bobbie. Met zijn viertjes vormen ze een vrolijk gezinnetje.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore