Entertainment

Hacker naaktfoto's en video's Laura Ponticorvo gepakt

17 april 2018 09:34 Aangepast: 26 januari 2019 17:39

John van den Heuvel en Nicolette Kluijver hebben voor hun programma Online Misbruik Aangepakt de hacker geconfronteerd die verantwoordelijk is voor het lekken van naaktfoto's en video's van BN'ers.

Het gaat om de Almeerse VVD-politicus Mitchell van der K. Vanuit zijn gezinswoning hackt hij tientallen Iclouds. Maar hij ontkent dat hij degene is die de beelden heeft verspreid. Hij beweert gewerkt te hebben voor een anonieme hacker. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt de in beslag genomen apparatuur. Van der K. heeft zich per direct terug getrokken uit de lokale politiek.

Laura Ponticorvo reageert opgelucht “Deze zaak heeft een ongelooflijke impact op mijn leven,” zegt Laura. “Toen de beelden vorig jaar uitlekten, durfde ik bijna de straat niet meer op,” aldus de vlogger. “Sommige mensen beweerden dat ik het materiaal zelf online had gezegd voor aandacht. Het was een verschrikkelijke periode, die nog niet voorbij is. Ik hoop dat de dader zich ooit realiseert wat hij heeft aangericht.”

In mei 2017 komt Laura er achter dat er naaktfoto's van haar op het internet circuleren. Een totale schok, omdat ze deze alleen op haar eigen telefoon had staan. Via haar icloud-account zijn de foto's bij de hacker belandt.

Het programma Onine Misbruik Aangepakt wordt vanaf maandag 23 april wekelijks uitgezonden bij RTL5.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore