Klachten over overvolle treinen

'Treinreizigers, verzamel bewijs tegen NS'

07 maart 2016 07:56 Aangepast: 07 maart 2016 08:01
Beeld © Wouter van Lent

Wie in een overvolle trein zit, wordt opgeroepen daar foto's van te maken. Die kunnen gebruikt worden voor een mogelijke rechtszaak.

Die oproep doet ConsumentenClaim. De organisatie deed eerder een oproep aan de NS om reizigers een groot deel van de reiskosten terug te betalen als ze last hebben gehad van overvolle treinen. Volgens ConsumentenClaim doet de NS onvoldoende moeite om ervoor te zorgen dat er genoeg materieel wordt ingezet. Maar de NS zei toen niet van plan te zijn om reizigers om die reden geld terug te geven.

Twee weken lang
ConsumentenClaim hoopt dat reizigers de komende twee weken foto's insturen van drukte in de treinen. "Door middel van aaneengesloten reeksen foto's kan worden aangetoond dat het niet sporadisch druk is in de trein, maar dat het om een structureel probleem gaat", denkt de organisatie. Of er ook echt een rechtszaak komt, is nog onduidelijk. De NS zegt met ConsumentenClaim in overleg te willen blijven.

Eind vorig jaar riep RTL Nieuws ook op om opnamen te maken van drukte in treinen. Als reactie daarop kwamen tientallen foto's en filmpjes binnen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Duizenden klachten overvolle treinen: 1 op 12 klagers kan niet mee

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`