Nederland

NS schrapt Belgische wagons vanwege gevaarlijke deuren

30 mei 2016 10:10 Aangepast: 30 mei 2016 10:34
Beeld © NS

De NS heeft besloten om geen Belgische treinstellen in te zetten op de lijn tussen Amsterdam en Brussel. De problemen met de deuren moeten eerst worden opgelost.

Afgelopen vrijdag bleek dat de deuren soms lastig sluiten. In een paar weken tijd vlogen ze bovendien wel tien keer plotseling uit het slot tijdens het rijden.

Het besluit tot het schrappen van de treinstellen is gisteravond al genomen, zo laat de NS weten aan RTL Z. "Al is er geen gevaarlijke situatie voorgekomen willen we eerst aanvullend onderzoek doen", aldus een woordvoerder. "Daarom wordt er per direct niet meer gereden met deze wagons." De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft zondag een rijtuig geïnspecteerd. De resultaten daarvan zijn nog onbekend. 

De NS zegt verder 'behoorlijk last' te hebben van de spoorstaking in België. Vanavond en ook morgen rijden er daardoor sowieso geen treinen op het traject.

Eigen materieel

NS wil daarna eigen materieel inzetten om de Belgische rijtuigen te vervangen. Informatie over de dienstregeling volgt op een later tijdstip. "Wij betreuren de gevolgen voor onze reizigers en zullen er alles aan doen om de hinder voor onze reizigers zo veel mogelijk te beperken", schrijft de NS.

`