Nederland

HBO stopt in Nederland, series gaan naar Ziggo

28 september 2016 16:45 Aangepast: 30 juli 2017 06:30
Daenerys Targaryen, een populair personage uit Beeld © HBO

De betaalzenders en ondemand-dienst van HBO verdwijnen in Nederland. Ziggo wil de HBO-series aanbieden via een nieuwe dienst.

HBO Nederland heeft bekendgemaakt in Nederland per 1 januari te stoppen met zijn drie betaalzenders, internetdienst en ondemand-kanaal. Dat kwam woensdag naar buiten via de tv-dienst Sparql en is inmiddels door Ziggo bevestigd. 

Game of Thrones naar Ziggo

Ziggo krijgt de rechten van de HBO-series, waaronder Game of Thrones, en wil die in een nieuwe dienst gaan aanbieden, maar daarover is verder nog niks bekend. HBO Nederland is een joint-venture van HBO en Ziggo's moederbedrijf Liberty Global.

Door het stopzetten van HBO verliezen KPN en enkele andere providers een manier waarom ze nieuwe klanten probeerden te lokken. KPN bood HBO-zenders gratis aan bij sommige abonnementen, waaronder bij zijn online tv-dienst KPN Play. Providers die HBO bij het abonnement inbegrepen zullen die abonnementen nu moeten wijzigen. KPN wilde niet op de zaak reageren.

Of de series van HBO ook beschikbaar worden voor andere aanbieders weet Ziggo nog niet. "Voor nu hebben we in ieder geval een exclusieve deal."

'Zakelijke beslissing'

Een woordvoerder van Ziggo wil niet zeggen wat de exacte reden is van het besluit, maar spreekt van een 'zakelijke beslissing' die door de aandeelhouders is gemaakt. Wat dat precies betekent blijft onduidelijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`