EditieNL

Chauffeur baan kwijt bij PostNL na racisme op Facebook

12 december 2016 09:58 Aangepast: 29 juli 2017 12:30
Beeld © ANP

"Jammer dat er maar 29 doden zijn, hadden er veel meer mogen zijn", schreef Dirk N. op zijn Facebookpagina na de bomaanslag in het Turkse Istanbul. Zijn opdrachtgever PostNL was niet te spreken over deze reactie en de ophef die daarop volgde, hij hoeft niet meer terug te komen.

De schokkende Facebookpost van Dirk N. zorgde gisteren voor veel ophef op sociale media. De chauffeur reageerde op een nieuwsbericht over de bomaanslagen in Istanbul waarbij 38 doden en 155 gewonden vielen.

Thumbnail

 

Veel mensen beklaagden zich bij PostNL, dat hem via een uitzendbureau inhuurde. Die nam eerst afstand van de chauffeur en maakte later bekend dat het de chauffeur heeft ontslagen.

"We kregen via verschillende kanalen heel veel klachten binnen", vertelt een woordvoerster van PostNL. Het bedrijf heeft richtlijnen voor haar personeel, die ook gelden voor mensen die via uitzendbureau's voor het bedrijf werken.

De man schrijft zelf op zijn Facebookprofiel dat hij voor PostNL werkt. "Dat maakte snel duidelijk hoe de vork in de steel zat en maakte het besluit (om hem niet meer in te huren, red.) makkelijker", aldus de woordvoerster.

Baas kijkt mee

Het is niet de eerste keer dat iemand wordt ontslagen vanwege een racistische uitlating op social media. In 2015 raakte een beveiliger op een Rotterdamse tram zijn baan kwijt nadat hij een racistische opmerking plaatste in een discussie over ebola.

Eerder schreven wij al een artikel over de gevolgen die een racistische Facebookpost voor je carrière kan hebben. Veel werknemers realiseren zich niet dat hun werkgever meekijkt met hun activiteiten op social media. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore