Nederland

Inval bij taxidienst Uber in Amsterdam

26 maart 2015 12:01 Aangepast: 29 oktober 2015 07:05

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft een inval gedaan bij de taxidienst Uber in het centrum van Amsterdam.

Ze willen inzage in de afschriften van Uber vanwege de verboden dienst UberPop. De inval is nog bezig. De nieuwe dienst is sinds vorig jaar zomer actief in Amsterdam en inmiddels ook in Den Haag, Rotterdam en Utrecht. 

ZIE OOK: Uber-app: wat is het nou eigenlijk?

Een woordvoerder van het bedrijf wil de inval nog niet bevestigen. Wel komt het bedrijf later vandaag met een verklaring, zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. 

Via UberPop laten particuliere autobezitters mensen tegen betaling meerijden. Klanten kunnen deze taxi's oproepen via een app op de smartphone. UberPop is aanzienlijk goedkoper dan een gewone taxirit. De rechter heeft UberPop in december verboden

Onrust in taxi-branche
UberPop zorgt voor onrust in de taxi-branche. Chauffeurs vinden dat de dienst niet hard genoeg wordt aangepakt. In februari demonstreerden taxichauffeurs uit verschillende steden nog vreedzaam op het Malieveld in Den Haag.

Daarna werd de sfeer grimmiger. Verschillende Uberpop-taxi's zijn vastgereden door boze chauffeurs die wel een vergunning hebben. Vorige week werden UberPop-chauffeurs belaagd door een groep gemaskerde mannen.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`