Economie

Netflix blijft stevig doorgroeien, omzet stijgt naar 3,7 miljard dollar

17 april 2018 07:28 Aangepast: 03 mei 2018 00:26
De cast van de Franstalige serie Marseille.

Netflix blijft groeien. De streamingdienst boekte in het afgelopen kwartaal een omzet van 3,7 miljard dollar, een stijging van 40 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst steeg van 178 miljoen naar 290 miljoen.

Het bedrijf presteerde beter dan analisten hadden verwacht. Ook het aantal nieuwe abonnees, 7,4 miljoen wereldwijd, was beter dan analisten van Thomsom Reuters vooraf dachten, meldt financieel nieuwssite CNBC. Ook in het laatste kwartaal van vorig jaar overtrof het bedrijf de verwachtingen.

Netflix scoort goed met zijn strategie van zelf geproduceerde series en films. De streamingdienst verwacht daar ook het komende kwartaal de vruchten van te plukken in de vorm van veel nieuwe abonnees. Netflix verwacht 6,2 miljoen nieuwe abonnees en een omzetstijging van 42 procent tot 3,9 miljard dollar. 

Eigen films

Dit jaar steekt het bedrijf 7,5 miljard tot 8 miljard dollar in de productie van eigen series en films. Het bedrijf richt zich ook op het maken van niet-Engels gesproken series, de Spaanstalige serie La Casa de Papel (Money Heist in het Engels) is daar een voorbeeld van. Deze serie groeide in het afgelopen kwartaal uit tot de meest bekeken niet-Engelse serie op Netflix ooit.

In het kwartaalbericht verder aandacht voor de ruzie met het filmfestival in Cannes. Het bedrijf dingt niet mee naar de prijzen op het prestigieuze filmfestival, omdat de Franse wet verplicht dat films pas 36 maanden nadat ze in de Franse bioscoop gedraaid hebben, pas online aangeboden mogen worden. Dat duurt Netflix te lang, het wil haar Franse leden eerder bedienen.