Economie

ING: Slappe markten Unilever verrassen niet

18 september 2014 10:04 Aangepast: 06 september 2015 20:00

De zwakkere groei die Unilever in zijn markten heeft ontwaard komt niet als een verrassing. Dat concludeerde analist Marco Gulpers van ING donderdag.

Financieel topman Jean-Marc Huët liet woensdag op een bijeenkomst in Londen weten dat de groei in de markten waar Unilever actief is, is weggezakt tot minder dan 2 procent. Die constatering ligt volgens Gulpers in lijn met de ontwikkelingen bij L'Oréal. Dat Franse concern meldde onlangs dat zijn markten met circa 3 procent groeiden, in plaats van de verwachte 3,5 à 4 procent. Ook Colgate en Beiersdorf hebben aangegeven dat de groei in opkomende markten vertraagt.

Gulpers verwacht dat de tegenvallende markten doorwerken op de resultaten van Unilever zelf. Daarbij zijn er nog andere factoren die een negatieve rol kunnen spelen. Zo zal het lastig zijn voor het concern om prijzen te verhogen. Daarnaast kunnen de sancties die Rusland heeft ingesteld tegen het Westen en de slechte economische ontwikkelingen in Brazilië Unilever parten spelen. Wisselkoerseffecten kunnen de komende tijd wel gunstig uitpakken voor het bedrijf.

ING hanteert een hold-advies voor het aandeel Unilever. Dat stond donderdag rond 10.00 uur met een min van 0,8 procent, tot 30,99 euro, onderaan de licht positieve AEX-index.

RTL Z / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`