Economie

Rabobank schorst twee valutahandelaren na intern onderzoek - bronnen

07 oktober 2014 16:29 Aangepast: 06 september 2015 18:49

LONDEN (Dow Jones)--Rabobank Groep nv heeft twee senior valutahandelaren in Londen geschorst na een intern onderzoek bij de valutahandelactiviteiten van de bank, zeggen personen bekend met de situatie.


Nadat de twee handelaren de afgelopen weken werden verhoord op het hoofdkantoor in Utrecht, legde Rabobank Gary Andrews en Chris Twort verlof op, zeggen de bronnen.

Ze werden verzocht te vertrekken nadat hun namen opdoken in een chatroom met een geschorste valutahandelaar van een concurrerende bank, zei e e n persoon. Andrews en Twort waren niet direct bereikbaar voor een reactie.

Rabobank, dat vorig jaar een schikkingsbedrag van EUR774 miljoen moest betalen vanwege rentemanipulatie, voegt zich met de schorsing bij een dozijn kredietverstrekkers die circa 30 medewerkers, voornamelijk handelaren, hebben geschorst of ontslagen in verband met een steeds groter wordend valutamarktonderzoek dat aanvankelijk werd gestart door de UK Financial Conduct Authority in de lente van 2013.

Zes grote banken voerden recent initieel overleg met de toezichthouder over een schikking voor valutamanipulatie, zeggen personen bekend met de kwestie.

Door Chiara Albanese; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires

October 07, 2014 10:29 ET (14:29 GMT)

Copyright (c) 2014 Dow Jones & Company, Inc.

Dow Jones

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`