Nederland

Kamer wil dag en nacht 130 kilometer per uur op de A2

28 oktober 2015 06:00 Aangepast: 28 oktober 2015 06:31
Beeld © ANP

De maximumsnelheid op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam moet dag en nacht naar 130 kilometer per uur. Dat wil de VVD. De PvdA steunt het plan en dus is er een Kamermeerderheid.

De PvdA steunt het plan en dus is er een Kamermeerderheid. Volgens VVD-Kamerlid Barbara Visser is er nu te veel verwarring rond de maximumsnelheid op het stuk A2. "Overdag mag je er maar 100 en ’s nachts 130, maar dan weer niet overal. De automobilist vergist zich daardoor snel."

48 miljoen aan boetes
Jaarlijks flitst de trajectcontrole op het stuk snelweg vele duizenden automobilisten en wordt voor 48 miljoen euro aan snelheidsboetes opgelegd. Daarom wil de Kamermeerderheid dat zo snel mogelijk een einde komt aan de wisselende snelheden.

Visser: "Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu moet beginnen met de maximumsnelheid in de nacht overal op 130 kilometer per uur te brengen. Dat kan meteen worden geregeld. Vervolgens moet ze onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om ook overdag de snelheid te verhogen."

Over een jaar continu 130 kilometer per uur
Of het nu gaat om geluidschermen of andere milieumaatregelen, wat Barbara Visser betreft moeten ze er komen. Het geld daarvoor wordt beschikbaar gesteld. Over een jaar moet de snelheid dag en nacht op 130 kilometer per uur liggen.

Tot die tijd wil de VVD dat de matrixborden worden gebruikt om de automobilist duidelijk te maken wat op dat moment de maximumsnelheid is. "Dan kunnen de mensen zich niet meer zo gemakkelijk vergissen", aldus Visser. 

`