Nederland

Premier Rutte over 'te drukke' ministers: 'Ik ben blij dat ze het druk hebben'

09 juli 2016 16:20 Aangepast: 09 juli 2016 19:01

Premier Rutte is het niet eens met uitspraken van minister Schippers en VVD-fractieleider Zijlstra. Die vinden de werkdruk van ministers te hoog. Maar Rutte wil daar niets van weten, zegt hij tegen RTL Nieuws.

"Al hadden we een kabinet met wel 60 ministers, dan nog hadden ze het allemaal vreselijk druk. Ik ben blij als ik lees dat ze het druk hebben", zegt Rutte. 

'Extra persoon nodig'

In NRC zeggen ministers uit Rutte's eigen coalitie, en vooral van zijn eigen partij, dat er te weinig bewindslieden zijn. Vooral op de ministeries van Volksgezondheid, Buitenlandse Zaken en Veiligheid & Justitie zou een extra persoon nodig zijn, zeggen ze. 

Premier Rutte is een groot voorstander van een kleine club bewindspersonen. Maar toch zijn dat er te weinig, zo klinkt het. "Je kunt wel vóór minder bewindslieden zijn, maar heb je dan ooit bekeken hoe ongelooflijk druk de staatssecretaris en ik het hebben?", aldus minister Schippers in NRC.

Rutte voor een kleine overheid

Rutte laat aan RTL Nieuws weten het niet eens te zijn met Schippers. "Daar wordt in het kabinet verschillend over gedacht. Ik sta misschien alleen, maar ik blijf een voorstander van een kleine overheid."

"De kracht van een klein kabinet is keuzes maken", aldus Rutte. "Je moet je richten op de kerndingen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore