Buitenland

Russische advocaat beloofde Trump-team info over Clinton

10 juli 2017 00:44 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © AFP

Donald Trump jr., de oudste zoon van president Trump, heeft in het geheim een ontmoeting gehad met een advocaat die gelinkt is aan het Kremlin. Zij zou belastende informatie over Hillary Clinton beloofd hebben.

Trump jr. zegt dat hij de ontmoeting vorig jaar juni had in Trump Tower in New York. Dat was twee weken nadat zijn vader de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap werd.

Ontmoeting in Trump Tower

The New York Times berichtte dit weekend voor het eerst over de ontmoeting met advocaat Natalia Veselnitskaya. Bij de ontmoeting waren naast de zoon van Trump ook zijn schoonzoon Jared Kushner en de toenmalige voorzitter van de Trumpcampagne Paul Manafort.

ZIE OOK: Poetin ontkent inmenging verkiezingen VS tijdens gesprek met Trump

De zoon van Trump zegt dat Veselnitskaya informatie beloofde waaruit zou blijken dat 'mensen die verbonden waren aan Rusland de Democratische presidentscampagne zouden financieren'. Volgens Trump jr. kwam die informatie niet op tafel en was zijn vader niet op de hoogte van de ontmoeting.

 

Ging over andere zaken

Volgens de Times zou Veselnitskaya het tijdens de ontmoeting vooral hebben gehad over de adoptie van Russische kinderen in de VS en een Amerikaanse zwarte lijst waar Russische mensenrechtenschenders op staan.

"Het werd me duidelijk dat dit het doel van de ontmoeting was", zegt Trump jr. tegen de krant. "En dat de claim van belastende informatie een voorwendsel was om een ontmoeting te krijgen.

Erik Mouthaan vertelt wat we weten over Trump en de Russen:

 

 

Mis niets over het presidentschap van Donald Trump en de laatste politieke ontwikkelingen in Amerika.  Abonneer je hier via de volg-knop op het laatste nieuws. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`