Kosten Koningslied

DWDD en Radio 2 kregen niet betaald voor Koningslied

10 september 2015 12:03 Aangepast: 10 september 2015 14:07
Beeld © ANP

De Wereld Draait Door en Radio 2 hebben geen geld ontvangen voor de promotie van het Koningslied. Uit NPO-stukken, waar RTL Nieuws deels inzage in had, blijkt dat de programma’s 'om niet' aandacht aan het lied hebben besteed.

De NOS meldde vanmorgen dat er betaald zou zijn om het Koningslied via DWDD en Radio 2 te promoten. De omroep baseerde zich op stukken waarvan delen zijn zwartgelakt. RTL Nieuws heeft een ongelakte versie gezien. Daarin staat achter de post ‘programmakosten Radio 2 en DWDD (NPO)’ geen bedrag, maar de tekst 'om niet'. Dat betekent dat er niet betaald is. 

Thumbnail

Geen wederhoor
Vanmorgen weersprak de NPO meteen het bericht van de NOS. De organisatie is boos, omdat de NOS geen wederhoor zou hebben toegepast. Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws is het daar nu mee eens: "Achteraf zeg ik 'we hadden moeten bellen, zeker BNN/VARA, maar dat vind ik wel erg achteraf'."

"Je moet het zo zien, we kregen bij de wob-stukken ook een brief van de Raad van Bestuur van de NPO waarin stond dat er geen mededlingen over kosten worden gedaan. Dat bracht niet de gedachte dat we vooraf moesten bellen." De NOS heeft inmiddels de berichtgeving aangepast

Meer op rtlnieuws.nl: 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`