Nederland

Zorginstelling Altrecht is kwart miljoen kwijt aan ex-manager

14 juli 2017 06:14 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Archieffoto.

Zorginstelling Altrecht uit Utrecht heeft een ex-manager een ontslagvergoeding van bijna een kwart miljoen euro moeten betalen. Een vertrokken bestuurder ontving 75.000 euro.

Altrecht is een instelling die met bijna 2500 werknemers zware psychiatrische zorg in de regio Utrecht levert. Uit de onlangs verschenen jaarrekening blijkt dat de zorginstelling vorig jaar 240.000 euro kwijt was aan de ontslagvergoeding van een ex-manager.

Volgens Altrecht viel die vertrekpremie zo hoog uit als gevolg van "de leeftijd en lengte van het dienstverband van de manager, en de uitkomst van de procedures die zijn gevoerd over de al dan niet herplaatsbaarheid van de manager in de nieuwe organisatie." Alrecht voerde vorig jaar een reorganisatie uit, waarbij ongeveer 150 voltijdsbanen geschrapt zouden worden.

Vertrokken bestuurder

De ontslagvergoeding voor de manager was niet de enige vertrekpremie die Altrecht vorig jaar uitbetaalde. Begin vorig jaar kondigde de Utrechtse zorginstelling het vertrek van bestuurder Richard Janssen aan. Janssen was zes jaar bestuurder in Utrecht geweest. Altrecht zei hem veel dank verschuldigd te zijn voor 'zijn inzet, innovatieve ideeën en toewijding.' De instelling kon gisteren nog niet zeggen waarom het contract van Janssen niet is verlengd.

Uit het persbericht dat Altrecht destijds verstuurde, blijkt dat het arbeidscontract van Janssen in mei 2016 afliep. Uit de jaarrekening blijkt nu dat hij desondanks een vertrekpremie van 75.000 euro meekreeg. Waarom hij dat geld ontving terwijl zijn contract was afgelopen, kon Altrecht gisteren nog niet uitleggen.

De totale kostenpost van 315.000 euro is een hoop geld voor Altrecht. Vorig jaar boekte de instelling een kleine half miljoen euro winst op een omzet van 185 miljoen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`