Sport

Ajax klaar voor belangrijkste wedstrijd in 21 jaar: 'Druk zetten en zorgen dat we beter zijn'

24 mei 2017 04:40 Aangepast: 28 juli 2017 01:00
Ajax hield voorafgaand aan de training van gisteravond een minuut stilte. Beeld © ANP

Hoogspanning in Amsterdam vandaag. Ajax speelt vanavond om 20.45 uur de belangrijkste Europese wedstrijd in 21 jaar.

 "Er zouden vanavond wel eens hele mooie dingen kunnen gebeuren", zegt onze sportverslaggever Marcel Maijer over de Europa League-finale die Ajax tegen Manchester United speelt. "Als Ajax speelt op het niveau zoals ze tegen Schalke, Kopenhagen en Lyon speelden, maken ze zeker een goede kans."

'Eigen spel spelen'

Volgens Maijer is 'er vol op knallen' de enige manier om de finale in Stockholm vanavond te winnen.

Dat is Davy Klaassen dan ook van plan. "We gaan ons eigen spel spelen en veel druk zetten, zodat we morgen de beteren zijn", zegt hij. Hij verwacht veel steun van de Ajax-fans die vanavond in het stadion zullen zitten.

(Tekst gaat verder onder de video)

100.000 fans op Museumplein

Voor het eerst sinds op de dag af 22 jaar kan Ajax weer een internationale prijs van betekenis winnen. De club won de Champions League op 24 mei 1995 en ging een jaar later pas in de finale van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal onderuit.

In Amsterdam kijken ze reikhalzend uit naar de finale van vanavond. Alleen op het Museumplein al worden 100.000 fans verwacht die de eindstrijd op grote schermen komen bekijken.

Aanvallend spelen

Met vaak aantrekkelijk voetbal bewees het elftal van trainer Peter Bosz dit seizoen dat het incidenteel toch nog mogelijk is voor een Nederlandse club om tot de finale van de Europa League te reiken.

Ook tegen de rijkste club van de wereld wil Ajax haar eigen aanvallende spel spelen. Tegenstander Manchester United voetbalt onder trainer José Mourinho vaak vanuit een gesloten defensie.

Overschaduwd door aanslag

De finale van de Europa League is overschaduwd door de bloedige aanslag van maandag na het concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in de Manchester Arena. De openingsceremonie is versoberd en voorafgaand aan de eindstrijd wordt om een minuut stilte gevraagd.

Lasse Schöne leeft mee met de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag:

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`