Nederland

Burgemeester na dood Savannah: 'Jongeren, wees extra alert en blijf bij elkaar'

05 juni 2017 06:40 Aangepast: 06 juni 2017 23:14
Burgemeester Melis van de Groep van de gemeente Bunschoten Beeld © YouTube

Inwoners van Bunschoten, Nijkerk, Leusden en omliggende gemeenten moeten 'extra alert' zijn 'op waar uw kinderen heengaan en met wie ze in contact staan'. Dat zegt burgemeester Melis van de Groep van de gemeente Bunschoten in een reactie vlak na de vondst van het lichaam van de 14-jarige Savannah, die dagenlang vermist was.

"Jonge mensen doen er goed aan zoveel mogelijk bij elkaar te blijven en niet onnodig alleen naar meer verlaten plaatsen te gaan", zegt Van de Groep. "En voor iedereen blijft gelden: meld verdachte situaties direct bij de politie en blijf goed zorgen voor elkaar!" Van de Groep sprak zijn bezorgdheid ook uit namens de burgemeesters van Nijkerk, Leusden en omliggende gemeenten. 

Bang om alleen over straat te gaan 

Hij begrijpt dat er ouders bezorgd zijn en jongeren bang zijn om alleen over straat te gaan. Volgens Van de Groep is Bunschoten een hechte gemeenschap waar mensen naar elkaar omzien. De burgemeester laat weten dat de familie dankbaar is voor de vele blijken van steun en medeleven uit het dorp, de regio en heel Nederland.

ZIE OOK: Gevonden lichaam in Bunschoten is van Savannah (14)

Hij spreekt ook over de 14-jarige Romy Nieuwburg uit Hoevelaken die zaterdag dood werd gevonden in een sloot in Achterveld, zo'n 20 kilometer verderop. Hij wenst politie en justitie alle wijsheid toe om 'deze afschuwelijke gebeurtenissen te onderzoeken en zo snel mogelijk op te lossen'.

Grond onder hun bestaan weggevaagd

"Wij zijn allen zeer diep geraakt. Op dit moment overheersen de gevoelens van verbijstering en ongeloof", zegt hij verder. "We hebben allemaal de hele dag in onzekerheid gezeten."

Volgens de burgemeester leefde de familie 'tussen angst, hoop en dan weer vrees, tot vandaag die hoop zo finaal de bodem ingeslagen is'. "Toen ik de ouders en zusje, grootouders en de andere familieleden zojuist sprak bleek me dat de grond letterlijk onder hun bestaan lijkt te zijn weggevaagd."

Bekijk hier de verklaring van de burgmeester van Bunschoten op YouTube:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`