Economie

NRC stopt met zakelijk nieuwsplatform Q

30 mei 2016 18:36 Aangepast: 30 mei 2016 23:22
De zakelijke website NRC Q werd in 2014 gelanceerd. Beeld © ANP

Nadat NRC drie maanden geleden al stopte met de website van NRC Q, wordt het zakelijke platform nu in zijn geheel gesloten.

Dat bevestigt Egbert Kalse, adjunct-hoofdredacteur van NRC, aan RTL Z. Het stopzetten van Q wordt morgen officieel aangekondigd, maar de redacteuren van NRC zijn vandaag al ingelicht over het besluit. Abonnees van NRC Q met een resterend abonnement krijgen toegang tot de volledige website van NRC.

Merk geschrapt

Op de website van NRC verdwijnt de Q-sectie en het merk NRC Q wordt officieel geschrapt. Het 'overgrote deel' van de NRC Q-redactie - bij de lancering zo'n tien journalisten - maakt inmiddels deel uit van de internetredactie van de krant. Daar blijven ze bijdragen aan de berichtgeving.

Drie maanden geleden werd al de stekker uit de website van NRC Q getrokken. Toen benadrukte hoofdredacteur Peter Vandermeersch dat Q 'verder gewoon blijft bestaan' en dat er 'geen sprake is van samenvoegen met bijvoorbeeld de economieredactie'. Het stopzetten van Q is een gevolg van deze veranderingen, zo meldt Kalse.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore