Nederland

Geen bemiddeling in mishandelingszaak tegen Camiel Eurlings

04 oktober 2016 15:55 Aangepast: 04 oktober 2016 17:05

Er komt geen bemiddelingspoging in de mishandelingszaak tegen oud-minister Camiel Eurlings. Het slachtoffer, zijn ex-vriendin, wil niet meewerken aan mediation.

Dat laat het Openbaar Ministerie Noord-Holland weten aan RTL Nieuws. Voor de bemiddeling is het noodzakelijk dat beide partijen akkoord gaan.

Gescheurde oorlellen

De vrouw zegt dat Eurlings haar zwaar heeft mishandeld. Hij zou het voormalige fotomodel hebben geslagen na afloop van een feestje in Valkenburg. Volgens het slachtoffer hield ze daar gescheurde oorlellen en een gebroken elleboog aan over. Eurlings ontkent.

Twee weken geleden werd bekendgemaakt dat er mediation zou plaatsvinden. Eurlings liet toen weten 'opgelucht' te zijn 'dat aan een lange periode van onzekerheid nu een einde lijkt te zijn gekomen'.

Risico op herhaling

Op dit moment wordt een reclasseringsrapport opgesteld over Eurlings, een onafhankelijk onderzoek naar de oorzaken van het criminele gedrag van de dader. Daarin wordt ook het risico op herhaling ingeschat. Als dat rapport er is, wordt een OM-zitting gehouden achter gesloten deuren.

Een woordvoerder van Eurlings laat weten het vervolgtraject af te wachten.

Meer op rtlnieuws.nl:
OM legt Eurlings mediation op om mishandelen ex

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`