Nederland

Ruim 9500 mensen maken kans op uitnodiging voor verjaardag koning

22 februari 2017 15:53 Aangepast: 22 februari 2017 16:08
Koning Willem-Alexander nodigt jarigen uit. Beeld © Koninklijk Huis/Facebook

Een avondje dineren bij de koning, voor wie op 27 april een 'kroonjaar' bereikt. Dat is de uitnodiging die koning Willem-Alexander deze week deed. Maar hoeveel mensen komen daarvoor in aanmerking? Het CBS zocht het uit.

In totaal zijn er 47.775 mensen jarig op 27 april, maar om in aanmerking te komen voor een diner bij koning Willem-Alexander moet je ook een kroonjaar bereiken. Dat betekent dat je bijvoorbeeld 20, 35, 55 of 80 jaar wordt.

Even oud als Willem-Alexander

Er zijn op 27 april 9524 mensen die kans maken op een uitnodiging voor het feestje, berekende het CBS. Die mensen kunnen zich aanmelden via WA50.nl. 818 van hen worden - net als de koning - 50 jaar oud.

Naar verwachting hebben vier mensen hebben dit jaar een hele bijzondere verjaardag: zij worden 100 jaar. Opvallend genoeg zijn dat allemaal vrouwen.

Knalfuif

Voor het feest van de koning worden 150 mensen uitgenodigd. Via een loting wordt bepaald wie er mag komen voor het diner in het Koninklijk Paleis op de Dam. Koningin Máxima is er ook bij.

Na het diner wordt het Paleis op de Dam 50 uur lang geopend voor publiek. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen in het paleis. De kaarten daarvoor zijn gratis te verkrijgen vanaf halverwege april.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore