Nederland

Daar sta je dan, met je V&D-cadeaubon...

23 december 2015 13:45 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Erwin Holtland, met zijn cadeaubon

Vette pech voor al die mensen die een V&D-bon in hun kerstpakket hebben gekregen, en dat zijn er nogal wat. "Ik heb een bon van 50 euro gekregen, maar heb er niets aan. Toch balen."

Thumbnail

Daar sta je dan. Met je cadeaubon bij de kassa in de V&D. Nu het warenhuis op het randje van faillissement staat, kunnen klanten hun cadeaubonnen niet meer inleveren.

Rij
Erwin Holtland weet er alles van. "Ik stond vanochtend met mijn gezin in de V&D in Enschede. We hadden twee cadeautjes uitgezocht, maar toen ik bij de kassa wilde betalen met de bon ging het hele feest niet door. De bonnen werden niet aangenomen. Ook de vrouw achter mij in de rij kon haar bon niet inleveren."

Dat is toch balen, vindt Holtland. "Want nu moet ik zelf betalen. Financieel is dat toch een kleine tegenvaller. Al zijn er ergere dingen, natuurlijk." 

Kerstboom
Ook Eric uit het Limburgse Horst aan de Maas kreeg een V&D-bon van zijn baas onder de kerstboom. "Vorig jaar had ik een bon van 30 euro. Toen was er ook al gedoe over. Dat verwacht je toch geen tweede keer." Wel dus, en nu is het nog een tikkeltje erger. "Vorig jaar kon ik mijn bon nog wel kwijt, dit jaar heb ik pech."

Feest
Eric wilde kleding kopen met zijn bon. "Dat feest gaat nu dus niet door. Misschien krijg ik van mijn werkgever een nieuw kerstcadeau. Maar ik denk het niet."

Ton Bennink uit Nijmegen koopt ook regelmatig kleding bij de V&D.Hij was dolblij met zijn bon ter waarde van 40 euro.  "Die spijkerbroeken van de V&D zijn prima. Ik kom er wel vaker om kleding te kopen. Ik vind het een fijne winkel." 

Jammer
Volgens Ton is vooral het personeel slachtoffer van de ontwikkelingen. "Het is natuurlijk jammer dat je je bon niet kunt inleveren, maar het personeel is pas echt slachtoffer. Misschien zijn straks duizenden mensen hun baan kwijt. Dat zou natuurlijk heel triest zijn."

Thumbnail

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws / Agnes de Goede

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore