Nederland

Record: bijna 60 uur lang regen

18 augustus 2015 11:05 Aangepast: 18 augustus 2015 12:31
Ingezonden foto Beeld © Jannes Wiersema

Het is normaal dat augustus de natste zomermaand is, maar dat het zo lang heeft geregend is uniek. In het midden en oosten heeft het bijna 60 uur aaneengesloten geregend.

De meeste neerslag viel in het oosten van het land. Vooral Gelderland, Flevoland, de oostelijke helft van Utrecht en de westelijk helft van Overijssel kregen het zwaar te verduren.

Extreem
Weerbureau MeteoGroup  zegt dat het 's zomers nooit eerder is voorgekomen dat het zo langdurig heeft geregend. De laatste keer was in juli 2011, toen regende het 23 uur achter elkaar.

"Gisteren was het echt extreem", zegt RTL-weervrouw Nicolien Kroon. "De afgelopen 24 uur is het wel minder geworden. Maar 29 millimeter in Lelystad is evengoed nog veel."

30 graden
Maar de zomer komt snel terug, belooft de weervrouw. "In de loop van de dag wordt het droger, en vanaf morgen wordt het weer echt zomer."

De mooiste dagen zijn donderdag, vrijdag en zaterdag, met respectievelijk gemiddeld 24, 26 en 28 graden. "Er is dan ook veel zon. Zaterdag wordt de 30 graden misschien wel aangetikt in het zuidoosten."

 

`