Topdrukte

Advies PostNL aan consument: 'Wacht nog even met pakketjes terugsturen'

02 december 2020 17:33 Aangepast: 02 december 2020 19:56
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Wie een pakketje wil retourneren, kan beter even wachten tot na sinterklaas. Dat vraagt PostNL aan consumenten. Op die manier heeft het bedrijf meer ruimte om andere pakketjes te bezorgen. Het is door de komende feestdagen en de coronacrisis ongekend druk bij postbedrijven.

Om toch zo veel mogelijk pakjes op tijd te kunnen bezorgen, neemt PostNL een aantal maatregelen. Er worden minder pakketten opgehaald bij webshops dan normaal en consumenten wordt gevraagd pakketjes die retour moeten even vast te houden. Volgens PostNL is het de enige manier om 95 procent van de pakketten wél op de beloofde tijd te leveren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pas op voor nepbezorger: 'Doe niet zomaar open'

De afgelopen dagen kreeg het bedrijf tien miljoen pakketten te verwerken. "Dat is echt een nieuw record", zegt een woordvoerder van PostNL. Dat het zo druk is, komt volgens PostNL door de coronacrisis. De feestdagenperiode verloopt daardoor onvoorspelbaarder dan andere jaren. 

Meer online bestellen

Black Friday afgelopen vrijdag was daar een voorbeeld van. Lokaal werden winkels gesloten omdat het te druk werd in een aantal steden. Dat zorgde volgens PostNL voor extra drukte bij webshops en dus uiteindelijk ook bij pakketbezorgers.

Concurrent DHL zegt wel nog alle pakketten te kunnen afhalen bij webshops. Het is ook bij hen drukker dan verwacht. "We zitten nu op 1,2 miljoen pakketten per dag en kunnen het nog goed aan. Vorig jaar zaten we op 650.000 per dag rond Kerst. In de piek van corona zaten we op 1 miljoen", zegt een woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Luna (4) krijgt bezorgpak van PostNL: 'Nu weten ze dat ik een échte postbode ben'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore