Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Bel naar de Buienradar telefoonlijn

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Nieuws
meer stories
Laatste uitzending

Weer

Vandaag

Het blijft de komende dagen wisselvallig. Vooral in het weekend af en toe regen en mogelijk ook natte sneeuw. In de nacht en vroege ochtend ligt de temperatuur in het binnenland dichtbij het vriespunt. Vanochtend is het vrij koud. Op veel plaatsen ligt een laagje ijs op de auto’s. Dat wordt dus krabben! In het noorden is het wisselend bewolkt en af en toe trekt een bui over. Vooral in het zuidwesten is het eerst nog vrij zonnig, maar daar komt geleidelijk meer bewolking op zetten. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten tot westen. Vanmiddag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Niet alleen in het noorden, maar ook elders komt een enkele bui voor.  Het wordt 7 of 8 graden en er staat een matige en aan zee vrij krachtige westenwind, kracht 3 tot 5. Komende nacht zijn er opklaringen en is het bijna overall droog. Alleen het noorden blijft gevoelig voor een bui. Het wordt nevelig en in de polders kan zich een mistbank vormen. De temperatuur daalt in het binnenland naar waarden rond het vriespunt zodat u morgenochtend wellicht de autoruiten moet krabben. De zwakke tot matige wind komt uit het zuiden, kracht 1 tot 3. Morgen zijn er wolkenvelden met de meeste zon in het zuidoosten van het land. Het blijft bijna overal eindelijk eens een dag droog. Alleen in het uiterste noorden is kans op een bui.  De maxima komen uit rond 6 graden. De zwakke tot matige zuidenwind zal gaan draaien naar het zuidoosten. De dagen daarna zal het weekeinde wisselvallig verlopen met vanuit het zuiden een aantal storingen en af en toe regen en mogelijk ook natte sneeuw. Na het weekend wat meer zon en langzaam droger. Het zal waterkoud aanvoelen. Middagtemperatuur omstreeks 5 à 6 graden en in de nachten minima rond het vriespunt.

Komende 4 dagen

Wisselvallig met temperaturen rond of iets onder normaal. Kans op winterse neerslag en lichte vorst in de nachten.

Komende 5-8 dagen

Aanvankelijk temperaturen onder het langjarig gemiddelde en enkele winterse buien. Later oplopende temperaturen, maar aanhoudend wisselvallig.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl