Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Bel naar de Buienradar telefoonlijn

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Nieuws
meer stories
Laatste uitzending

Weer

Vandaag

Vanmiddag is het droog en schijnt op veel plaatsen de zon. Wel drijven er nu en dan velden sluierbewolking over en ontstaan er enkele stapelwolken. Het wordt 19 graden langs de kust tot lokaal 25 graden in het zuidoosten van het land. Er staat een zwakke, langs de kust matige wind. Deze is eerst oostelijk, en draait later naar het westen. Vanavond en vannacht is het overwegend helder, met af en toe wat sluierbewolking.  De minima liggen rond 12 graden aan zee tot plaatselijk 7 graden in het binnenland. De wind is zwak tot matig en is variabel. Morgen worden flinke perioden met zon afgewisseld met enkele velden sluierbewolking. Met 23 graden in de kustprovincies tot plaatselijk 28 graden in Limburg wordt het iets warmer dan vandaag. De wind is zwak, langs de kust matig en komt uit oostelijke richtingen. In de kustprovincies steekt er later op de dag een zeewind op.. Maandag is het volop zomers met veel zon en overdag gemiddeld 30 graden. Wel voelt de warmte vrij broeierig aan. Op dinsdag wordt de warmte verdreven met een aantal (onweers)buien en is het overdag een graad of 23. De dagen daarna is het rustig zomerweer met oplopende temperaturen.

Komende 4 dagen

Aanvankelijk zonnig, droog, rustig en warm tot zeer warm. Dinsdag afkoeling en regen(buien). Daarna weer droog en oplopende temperaturen. Donderdag opnieuw zomers warm, lokaal tropisch. Vrijdag weer koeler en wat regen(buien).

Komende 5-8 dagen

Grote kans (70-80%) op temperaturen rond of onder normaal en iedere dag circa 40% kans op regen of buien.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl
24 juli 2015 03:02, in:

Zomerstorm

Waarschuwing: code geel op zwarte zaterdag

03 juli 2015 09:34, in:

Hittegolf

Jammer of opluchting? Toch geen warmterecord