Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Bel naar de Buienradar telefoonlijn

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Nieuws
meer stories
Laatste uitzending

Weer

Vandaag

In de loop van de ochtend trekt de zone met lichte (mot)regen naar Duitsland weg en klaart het van het westen uit op. Er kan met name in het binnenland nog wel een enkele bui ontstaan. Later in de avond neemt vanuit het westen de kans op buien toe. Bij deze buien zijn onweer en zware windstoten mogelijk. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7 graden in het Waddengebied tot plaatselijk 11 graden in het zuiden. De zuidwestelijke wind is boven land (vrij) krachtig, aan zee krachtig tot hard. Later in de middag neemt de wind boven land af naar matig. In de avond neemt de wind in het westen van het land weer toe naar (vrij) krachtig. Aan de westkust neemt de wind later in de avond toe naar hard tot stormachtig.Komende nacht trekken de buien van west naar oost over het land. Bij de buien is er een kans op (zware) windstoten en onweer. Daarachter klaart het op. De temperatuur daalt naar ongeveer 3 graden. De wind draait van zuid tot zuidwest naar het westen. Boven land is de wind (vrij) krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig. In de eerste helft van de nacht is er ook in het westen en noorden van het land kans op zware windstoten. Later in de nacht neemt de wind wat af. Maandag overdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Er trekken enkele buien over, mogelijk met onweer en korrelhagel. In de avond wordt het overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen 5 graden op de Wadden en 8 graden in het zuiden. De westenwind is matig tot vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, in de middag toenemend tot hard. (Bron: KNMI)

Komende 4 dagen

Aanvankelijk vrij wisselvallig weer met temperaturen rond 7 graden. Aan het einde van de week een wat afnemende neerslagkans.

Komende 5-8 dagen

Grote kans (80%) op een rustig en droog weertype met temperaturen rond normaal.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl