Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Bel naar de Buienradar telefoonlijn

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Nieuws
meer stories
Laatste uitzending

Weer

Vandaag

Vandaag is het nog wisselvallig en fris. Er trekken weer buien over het land die af en toe best pittig kunnen zijn. Tijdens buien is er een kans op onweer, hagel en windstoten. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen wat droger. Qua temperatuur lijkt het meer herfst dan zomer. In het noorden wordt het een graad of 15 en in Limburg mogelijk 19 graden. De westelijke wind is stevig, windkracht 4  in het binnenland en op de Wadden windkracht 6/7. Vanavond en vannacht kunnen er lokaal nog wat buitjes vallen. Voornamelijk in het noorden en zuidwesten. In het binnenland is het droog en met opklaringen. daar koelt het af naar een graad of 10, langs de kust wordt het rond de 13 graden. De wind gaat in het binnenland afzwakken naar een zwakke wind, langs de noordkust blijft het stevig doorwaaien. Morgen trekken er nog enkele (onweers)buien over. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen droger en zonniger. De maximumtemperatuur blijft steken rond de 17 graden. De westenwind is matig tot vrij krachtig. De dagen daarna keert de zomer weer terug. Maandag wordt het lokaal tropisch.

Komende 4 dagen

Zonnige perioden, droog en een flinke stijging van de temperatuur.

Komende 5-8 dagen

60-70% kans op een overwegend droog weertype, 30-40% op een weertype met geregeld regen of buien. De temperatuurverloop is aanvankelijk uiterst onzeker. Later neemt de kans op een koel weertype toe.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl
24 juli 2015 03:02, in:

Zomerstorm

Waarschuwing: code geel op zwarte zaterdag

03 juli 2015 09:34, in:

Hittegolf

Jammer of opluchting? Toch geen warmterecord