Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Bel naar de Buienradar telefoonlijn

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Nieuws
meer stories
Laatste uitzending

Weer

Vandaag

Vannacht zijn er brede opklaringen, hoewel er in het westen ook wolkenvelden voorkomen, Lokaal kan er mist of een mistbank voorkomen. De minimumtemperatuur ligt landinwaarts op veel plaatsen iets onder het vriespunt, in de kustgebieden enkele graden erboven. Er staat vannacht eerst een meest zwakke wind uit zuidelijke richtingen. Tegen de ochtend neemt de wind in het westen toe naar matig, langs de westkust tot vrij krachtig. In de ochtend lost de eventueel nog aanwezige mist snel op, neemt de bewolking toe. In de loop van de ochtend volgt er in het westen al wat lichte regen of motregen. In de middag en avond valt er overal van tijd tot tijd regen of motregen. Aan de kust wordt het nevelig. De maximumtemperatuur ligt rond 11 graden. De wind neemt verder toe, wordt vrij krachtig en langs de kust krachtig tot hard en komt uit richtingen tussen zuid en zuidwest.In de nacht van zaterdag op zondag blijft het op de meeste plaatsen bewolkt met hier en daar nog lichte regen of motregen. Mogelijk klaart het alleen in het noorden even op. De minima blijven met een graad of 8 aan de hoge kant. De wind draait naar zuidwest tot west en neemt tijdelijk af naar matig boven land en (vrij) krachtig aan de kust.Zondag overdag is het bewolkt en volgen er weer perioden met regen. Later in de middag krijgt de neerslag van het westen uit een buiig karakter. Daarbij kunnen dan onweer en mogelijk zware windstoten voorkomen. Het wordt ongeveer 10 graden. De zuidwestelijke wind trekt weer aan naar vrij krachtig of krachtig boven land. Aan de westkust wordt de wind hard, mogelijk stormachtig met daarbij kans op zware windstoten. (Bron: KNMI)

Komende 4 dagen

Wisselvallig weer met de eerste dagen vrij veel wind. Middagtemperaturen iets beneden normaal en minima iets boven normaal.

Komende 5-8 dagen

Tamelijk grote kans (70%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype, maar met minder wind. De middagtemperaturen liggen enkele graden beneden de langjaargemiddelde waarden.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl