Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Bel naar de Buienradar telefoonlijn

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Nieuws
meer stories
Laatste uitzending

Weer

Vandaag

De paraplu kan even opdrogen, maar de handschoenen blijven even handig. Tot en met vrijdagmiddag is het overwegend droog. Daarna passeren geregeld regengebieden, vooralsnog vooral in de donkere uren. Dit weekend wordt het minder koud.  Vanavond is het helder en neemt de wind verder af. Lokaal landinwaarts ontstaan mistbanken.  Dit wordt vannacht, door geleidelijke  toename van de wind, veelal opgetild, waardoor het lokaal overgaat in laaghangende bewolking.  Met minimumtemperaturen tussen -1 en +2 landinwaarts koelt het nog flink af. Aan de grond komt het op meerdere plekken tot lichte vorst. Pal aan zee wordt het niet kouder dan een graad of 6. In de loop van de nacht komt er in het westen wat bewolking binnendrijven.  Morgen start de dag in de zuidoostelijke provincies wellicht nog met mistbanken, maar deze maken in de loop van de ochtend plaats voor de zon, afgewisseld met enkele wolkenvelden. In de rest van het land is meer bewolking aanwezig en in het westen kan het vooral ‘s middags af en toe spetteren. In de avond gaat het ook in de rest van het land regenen. Op de meeste plekken warmt het ‘s middags op naar 6 tot 8 graden, op de Wadden naar een graad of 9.  De zuid- tot zuidwestenwind trekt in de loop van de dag aan, aan zee en op het IJsselmeer tot (vrij) krachtig en in de avond hard. Ook boven land is de wind merkbaar aanwezig.  De dagen daarna is het wisselvallig met over het algemeen veel wind. Toch laat zaterdag en zondag ook de zon zich in de middag enige tijd zien. De regengebieden worden vooral in de nachtelijk uren verwacht en op zondag nog in de ochtend. Daarbij wordt het aanzienlijk zachter. De middagtemperatuur loopt op naar dubbele cijfers en kan maandag op 13 graden uitkomen.

Komende 4 dagen

Wisselvallig met temperaturen die tijdens het weekend oplopen naar waarden boven normaal. In het weekend vrij veel wind.

Komende 5-8 dagen

Zeer waarschijnlijk aanhoudend wisselvallig met temperaturen enkele graden boven normaal. Aan het eind van de periode neemt de kans op rustig en droog weer toe.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl