Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Bel naar de Buienradar telefoonlijn

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Nieuws
meer stories
Laatste uitzending

Weer

Vandaag

Hoofdzakelijk over het noorden en noordwesten trekken aanvankelijk wolkenvelden. Elders overheerst vanochtend zonneschijn. Vanmiddag in het hele land perioden met zon, afgewisseld door sluierbewolking. In de loop van de avond neemt van het zuidwesten uit de kans op (onweers)buien toe. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 20-21 graden in het noordelijk kustgebied en lokaal 26 graden in het zuidoosten.   In de nacht naar zondag komt het regionaal tot grootschalig onweer met plaatselijk heel veel regen in korte tijd. Waarschijnlijk blijft het zuidoosten van het land buitenschot. De minima lopen uiteen tussen 15 graden in het noorden en 18 tot 20 graden in het zuiden en zuidoosten. De wind waait zwak uit oostelijke richtingen.   Zondagochtend verdwijnen de buien en zien we een afwisseling van zonneschijn en wolkenvelden. Een enkele bui valt echter niet uit te sluiten. In de loop van zondagavond volgt een herhaling van zetten ofwel de kans op flink onweer neemt toe. De middagtemperaturen lopen in een klamme atmosfeer op naar waarden tussen 25 en 31 graden. In het noordelijk kustgebied is het met circa 20 graden minder warm. Daar staat dan ook een matige noordoostenwind. In het binnenland is de wind meest zwak en veranderlijk.   Maandag houden de buienkansen aan en in het oosten en zuidoosten kan het mogelijk nog meer dan 25 graden worden. Vanaf dinsdag voltrekt zich een overgang naar koel weer met maxima rond 18 graden. Verder een buienkans maar ook geregeld zonneschijn.

Komende 4 dagen

Eerst warm en kans op onweer. Vanaf dinsdag koeler met temperaturen ruim onder normaal en een kleine kans op een bui.

Komende 5-8 dagen

Grote kans (80-90%) op voortzetting van het koelere weer met temperaturen iets onder normaal, af en toe zon en soms een bui.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl
28 augustus 2015 09:14

Zomers weekend met onweersbuien

Komend weekend is de zomer even terug. Zaterdag wordt het zo'n 23 graden en zondag lopen de temperaturen op tot 26 graden. De hogere temperaturen gaan wel gepaard met onweer, vertelt RTL-weervrouw Nicolien Kroon. Lees verder
26 augustus 2015 19:29, in:

Noodweer langs de kust

Gaat het bij jou al los? Noodweer trekt over het land

Zwaar onweer, harde windstoten, regen- en hagelbuien en mogelijk zelfs een supercell. Noodweer trekt over het land. Kijk hier wat er voor jou nog aan zit te komen. Lees verder
26 augustus 2015 10:17, in:

Noodweer langs de kust

Waarschuwing: onweer, zware windstoten en mogelijke 'supercell'