Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Bel naar de Buienradar telefoonlijn

Wil jij weten wat voor weer het de komende dagen wordt op jouw vakantiebestemming? Of wil je weten hoe het weer op dit moment in (bijvoorbeeld) Amsterdam is omdat je daar wil gaan winkelen? Bel dan de Buienradar Weerlijn: 0900-9877 (€ 0,50 per minuut) voor het actuele weer en de weersverwachtingen.

Nieuws
meer stories
Laatste uitzending

Weer

Vandaag

De kustprovincies zijn vandaag nog niet buivrij. In het binnenland is dat op de meeste plaatsen wel het geval. Vrijdag is het bewolkt en in het noordwesten valt motregen.   Vanochtend kunnen tijdens de spits bruggen en viaducten lokaal glad zijn. Dat is hoofdzakelijk in het binnenland het geval. In het noorden en vooral het westen komen buien voor. Vanmiddag is er in de kustprovincies nog steeds kans op een enkele bui. In het binnenland blijft het vrijwel overal droog. Bovendien komt de zon er nu en dan aan te pas. De temperatuur komt uit op circa 8 graden. De wind is boven land zwak tot matig uit het westen: aan de kust staat een noordwestenwind. Vanavond krimpt de wind naar zuidwest tot zuid.   Morgen is het over het algemeen bewolkt en in de noordwestelijke helft van het land valt van tijd tot tijd motregen. In het oosten en zuidoosten begint de dag plaatselijk met mist of lage bewolking. Daar ook lage minima namelijk rond het vriespunt. Vrijdagmiddag wordt het in het noordoosten niet warmer dan 5 graden. In het westelijk kustgebied zijn maxima tot 9 graden mogelijk. De zuiden- tot zuidwestenwind wordt aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig en in de avond hard.   De dagen daarna is het wisselvallig weer met over het algemeen veel wind. Toch laat zaterdag en zondag ook de zon zich enige tijd zien. De temperatuur loopt op en kan maandag op 12 tot 13 graden uitkomen.

Komende 4 dagen

Wisselvallig met temperaturen die tijdens het weekend oplopen naar waarden boven normaal. In het weekend vrij veel wind.

Komende 5-8 dagen

Zeer waarschijnlijk aanhoudend wisselvallig met temperaturen enkele graden boven normaal. Aan het eind van de periode neemt de kans op rustig en droog weer toe.
Voor uitgebreide weersinformatie en verwachtingen, ga naar Buienradar.nl