Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

22 juli 2014 06:00

De smerige propagandaoorlog

Roel Geeraedts is RTL Nieuws-correspondent in het Midden-Oosten.

Het zit me behoorlijk hoog, merk ik: de kritiekloze pers in Israël. Ik weet wel waarom het zo'n snaar bij me raakt: in de afgelopen weken ben ik zo vaak verbaal aangevallen door Israëliërs op mijn Facebookpagina of op straat, dat ik me er meer dan ooit aan ben gaan ergeren. Mijn Iron Dome-raketschild tegen dat soort ongefundeerde kritiek vertoont wat gebreken, zeg maar.

Lees verder
19 juli 2014 09:39

Amerika had al iemand gebombardeerd

Amerika-correspondent Erik Mouthaan over wat hem bezighoudt aan de andere kant van de oceaan. 

"Amerika had al iemand gebombardeerd", zei een vriend van me over het neergeschoten vliegtuig.

En hoewel de regering Obama een stuk minder schietgraag is dan het team van George W Bush, denk ik inderdaad dat Amerika veel sneller in woede zou zijn ontstoken als 192 burgers zouden zijn omgebracht.

"Want laten we wel wezen, dit is geen natuurramp of een ongeluk: hier hebben een stel gekken onze vrienden, collega's en familieleden vermoord."

Lees verder
14 juli 2014 06:45

'Camera uit' geldt alleen tijdens het plassen

Floor Bremer is verslaggever bij RTL Nieuws. 

Het is zeker een kandidaat voor de titel 'minst sexy sport': wandelen. En toch gaan collega Peper Hofstede en ik de komende 4 dagen 200 kilometer wandelen in Nijmegen. Dat is, in ons bescheiden tempo, 10 uur lopen per dag. Dagelijks beginnen we om stipt 04:00 uur. Nee, we zijn niet gek en ja, we hebben er zin in - om maar meteen de meest gestelde vragen van de afgelopen week te beantwoorden.

"Nee, we zijn niet gek en ja, we hebben er zin in"

Lees verder
14 juli 2014 06:15

Voor echte mannen

Nieuwslezer Roelof Hemmen over wat hem opvalt in zijn werk en privéleven.

Ik hou van vechten. Ik heb – op mijn eigen zeer bescheiden niveau – van alles gedaan, judo, jiujitsu, maar krav maga vond ik het mooist. Ik deed het, lang geleden, samen met een paar maatjes. Wij noemden het knuffelen, maar het is een keihard Israëlisch vechtsysteem, een sport kun je het nauwelijks noemen.

Lees verder
13 juli 2014 07:00

Amerikaanse toestanden in Nederland

Amerika-correspondent Erik Mouthaan over wat hem bezighoudt aan de andere kant van de oceaan. 

Meestal wordt de VS niet als een voorbeeld aangehaald over hoe je een land hoort te besturen. Maar de afgelopen maanden viel mij nieuw beleid op in Nederland, dat lijkt te zijn weggehaald uit de USA.

"Aanvankelijk waren de rentes laag en de collegegelden ook, iets dat ook wordt voorgespiegeld in Nederland"

Lees verder
12 juli 2014 06:33

Waarom Rutte niet naar Brussel wil

Politiek verslaggever Jos Heymans over wat hem opvalt in de Haagse en Europese politiek.

De Telegraaf heeft gisteren een kouwe prak opgewarmd: Rutte gaat niet naar Brussel om Van Rompuy op te volgen. Je moet toch wat, nu de krant zich niet meer kan uitleven in gefotoshopte beelden van Louis van Gaal.

Het bericht was twee weken geleden de wereld ingeslingerd door de Italiaanse krant La Repubblica, een betrouwbare en goed ingevoerde krant. Die had gehoord dat Merkel aan Rutte had gevraagd zich beschikbaar te stellen. Rutte liet diezelfde dag op zijn persconferentie weten dat er geen sprake was van een overstap. Niks voor hem, zo'n baan.

Lees verder
09 juli 2014 05:45

We zijn allemaal gelijk

Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein over wat hem bezighoudt in zijn werk en privéleven.

Oké, ik ben dus een racist. Althans: ik lijk op Geert Wilders. Of, preciezer: ik doe hetzelfde als de PVV-leider: mensen beoordelen op herkomst. Zeggen sommigen. Omdat RTL Nieuws vorige maand politiecijfers publiceerde over de oververtegenwoordiging van mensen met een bepaalde herkomst (etniciteit) in criminaliteitsstatistieken. We publiceerden feiten, en omdat we feiten publiceerden, beschuldigen sommigen ons ervan dat we 'vooroordelen bevestigen'.

Lees verder
06 juli 2014 22:12

De onbekende topsporter

Nieuwslezer Roelof Hemmen over wat hem opvalt in zijn werk en privéleven.

Ik ken een jonge soldaat zonder benen, eraf geschoten in Afghanistan. Op dit moment schittert hij als rolstoelbasketballer op het WK in Zuid-Korea. Hij is lid van ons nationale team. Net als Arjen Robben of Robin van Persie of één van onze andere nationale helden van dit moment. Maar Marc van de Kuilen ken je niet, denk ik.

Lees verder
04 juli 2014 09:11

Ik ben een aspirant-boer

Amerika-correspondent Erik Mouthaan over wat hem bezighoudt aan de andere kant van de oceaan. 

Terwijl het zweet van me af gutste, liet ik me onlangs op een veld in North Carolina alles vertellen over het 'koppen' van tabaksplanten en dacht: wacht eens, ik ben eigenlijk enorm geïnteresseerd in landbouw.

Serieus!

Het leukste deel van mijn werk is dat ik op de meest onverwachte plekken kom en daar precies kan vragen wat in me opkomt. En de laatste tijd blijk ik vaak op een akker of in een boomgaard te staan.

Lees verder
01 juli 2014 05:40

Hou je veilig, Mark Rutte!

Kees Berghuis, chef van de politieke redactie, over de gebeurtenissen in Den Haag. 

Veiligheid. Wie kan daar nu op tegen zijn? Veiligheid is hartstikke belangrijk. Voor jou, voor mij, voor Volkert, voor iedereen en natuurlijk ook voor het koningshuis. Je moet er niet aan denken dat juist zij ook maar een moment onveilig zouden zijn. 

Veiligheid is duur. Het beveiligen van de koning en zijn familie kost veel geld, meer dan de pakweg 3 miljoen die de beveiliging van Geert Wilders per jaar kost. Geen probleem, dat is de prijs voor het hebben van een staatshoofd.

Lees verder
30 juni 2014 06:25

Liefdesbaby

Nieuwslezer Roelof Hemmen over wat hem opvalt in zijn werk en privéleven.

‘Oei, schatje, ik heb helemaal de kriebels’, zegt mijn rode engel in de auto. En ik moet toegeven, ik ook wel een beetje.

We zijn op weg om onze pup op te halen. Dit is de laatste dag zonder hond. De eerste dag van een heel hondenleven samen. ‘We worden
hondenmamma en hondenpappa’, zegt ze. In feite zijn we dus op weg naar onze liefdespuppie... (Roelof! doe effe normaal! Het is een hond!)

"Alles klopt aan dit diertje, alleen zijn onhandige grote poten nog niet."

Lees verder
28 juni 2014 06:00

Hup, Juncker, hup!

Verslaggever, Toekomstmaker en nieuwslezer Hella Hueck werkt al ruim 10 jaar bij RTL Z en verwondert zich nog dagelijks.

Waarschijnlijk heb je al tien commentaren gelezen over wat voor een gotspe het is dat Jean-Claude Juncker de voorzitter van de Europese Commissie wordt. Juncker minacht de democratie, is zelf niet van onbesproken gedrag en staat voor het oude Europa - om er snel een paar te noemen.

Lees verder
27 juni 2014 05:30

Zeg ik niet - deel II

Verslaggever, Toekomstmaker en nieuwslezer Hella Hueck werkt al ruim 10 jaar bij RTL Z en verwondert zich nog dagelijks.

Elke keer hoop ik dat ik een boete krijg, als ik parkeer in het centrum van Amsterdam. Ik koop netjes een parkeerkaartje, maar weiger mijn kenteken op te geven. (lees hier waarom)  'Zeg ik niet' vul ik nu al maanden in. Je kenteken opgeven moet sinds 1 juli 2013 van Cition, de commerciële parkeerbeheerder van Amsterdam.   

Dus al betaal je braaf - je krijgt toch een boete als je je kenteken niet invoert.

Lees verder
26 juni 2014 07:00

Compliment voor de koning

Koninklijk Huis-verslaggever Antoin Peeters over wat hem opvalt in het nieuws.

Jaja, u leest het goed. De koning heeft een complimentje verdiend. Hij heeft in Polen het - door veel collega's gevreesde en vervloekte - persgesprek nieuw leven ingeblazen. Ik zal uitleggen hoe het zit.

Lees verder
25 juni 2014 15:10

Is iets weten beter dan niets?

Verslaggever Britta Sanders is in Panama om verslag te doen van de ontwikkelingen rond de vermiste Kris en Lisanne.

Slopende onzekerheid of zeker weten dat iets vreselijk slecht is afgelopen, waar zou je voor kiezen, gesteld dat je die keuze überhaupt zou hebben? Ik denk een vraag die niemand die het niet heeft meegemaakt, echt kan beantwoorden. Al anderhalve week zijn cameraman Hans en ik in Panama. En dit is een vraag die vrijwel iedere dag in onze gesprekken terugkeert. En die na lang napraten en overdenken, steeds onbeantwoord blijft.

"Wat je vaak van mensen hoort, achteraf, als het gaat om vermissingen: iets weten is beter dan niets"

Lees verder
25 juni 2014 06:00

Belemmering van de rechtsgang?

Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein over wat hem bezighoudt in zijn werk en privéleven.

Een beetje zwanger bestaat niet, en een beetje fraude evenmin. Denk ik. Fraude is fraude. Ik bedoel: ik kan me voorstellen dat ik per ongeluk eens door rood rijd, en dan naar eer en geweten kan zeggen, sorry, het was geen opzet. Maar als ik stelselmatig door rood jaag is er iets anders aan de hand. Dan pleeg ik willens en wetens een strafbaar feit.

Lees verder
24 juni 2014 06:17

Bonussen, bananenschillen en moestuinen

Kees Berghuis, chef van de politieke redactie, over de gebeurtenissen in Den Haag. 

Dat was al met al een slechte week voor het kabinet.  De eerste minister die een buts opliep, was Jeroen Dijsselbloem.

Tegen alle adviezen in drukte hij zijn bonussenverbod voor bankiers door de ministerraad. Nog voordat er ook maar één bonus was verkleind, maakte topman Gerrit Zalm van ABNAMRO bekend dat de top van de bank een loonsverhoging van 20 procent had gekregen. Dijsselbloem moest tandenknarsend erkennen dat-ie er weinig tegen kon doen. Begrijpelijk, want er is geen beginnen aan.

Lees verder