Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

24 oktober 2014 06:02

Jordy Clasie, aanvoerder van Ajax

Sportverslaggever Leo Driessen schrijft over wat hem opvalt in de wereld van de sport.

Ik was van plan om een stukje te schrijven over de belevenissen van Ajax in Barcelona. De jeugdige jeugd deed het goed, de al wat minder jeugdige jeugd werd finaal weggespeeld. En dan verder wat filosoferen over de stand van zaken rond de 'fluwelen revolutie'. 

Welk advies geeft Cruyff zo'n speler? "Wij geven de speler het advies: doe het wel of niet..."

Lees verder
23 oktober 2014 05:43

Hier worden presidenten geboren

Sandra Korstjens is correspondent voor RTL Nieuws in Latijns-Amerika

Het is een bloedstollende strijd. Wie wordt aanstaande zondag gekozen tot president van Brazilië? Krijgt de huidige president Dilma Rousseff er nog vier jaar bij? Of wordt het toch haar concurrent Aécio Neves? In de peilingen is het verschil tussen de twee slechts een paar procent.

Lees verder
22 oktober 2014 05:46

MH17: tijd voor een parlementaire enquête?

Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein over wat hem bezighoudt in zijn werk en privéleven.

Laat ik maar onelegant met de deur in huis vallen: genoeg is écht genoeg. Het grote zwijgen van het kabinet-Rutte over de daders - de schuldigen en de toedracht - achter het neerhalen van MH17 kan en mag niet langer stand houden. Dat wil zeggen: het kán natuurlijk wel, alles kan, maar zo langzamerhand wordt het onverdraaglijk ongeloofwaardig, en (moreel) onverdedigbaar ten opzichte van nabestaanden en de samenleving als geheel.

Lees verder
20 oktober 2014 06:00

Word boos!

Nieuwslezer Roelof Hemmen over wat hem opvalt in zijn werk en privéleven.

Toen ik een ventje was, had ik echt verstand van geld. Meneer Korres was de baas van de bank in ons dorpje, en hij stond ook zelf aan het loket. Ik bracht mijn krantenwijkgeld bij hem, en na een jaar had ik tien procent verdiend. Simpel, en ingewikkelder werd het ook niet bij meneer Korres.

Nu verdien ik bijna niks op spaargeld, en ik hoorde laatst een topbankier zeggen dat we misschien wel naar nul procent spaarrente gaan.

"Zes keer mijn salaris kon ik lenen. Jippie!"

Lees verder
19 oktober 2014 06:00

Geeft een Eskimo de doorslag?

Amerika-correspondent Erik Mouthaan over wat hem bezighoudt aan de andere kant van de oceaan. 

Een Eskimo die vlak bij de poolcirkel op zeehonden jaagt, zou wel eens kunnen bepalen of president Obama zijn plannen voor de komende jaren in de prullenbak kan gooien.

Dat zit zo: over een paar weken, op 4 november, zijn er in de VS parlementsverkiezingen. De Republikeinen lijken een meerderheid te veroveren in de Senaat waar nu de Democraten nog de leiding hebben. Als dat gebeurt, hebben ze beide kamers van het parlement in handen en zullen ze elk plan van de president nog meer blokkeren dan ze op dit moment al doen.

Lees verder
18 oktober 2014 06:20

Kamerleden horen in de Kamer

Politiek verslaggever Jos Heymans over wat hem opvalt in de Haagse en Europese politiek.

Lang niet alle 150 Kamerleden zijn elke dag aanwezig in de vergaderzaal. Dat hoeft ook niet. Als er maar iemand is die namens zijn fractie het woord voert. Voor kleine fracties is dat soms lastig; zij kunnen met een of twee man niet alle debatten bijwonen. Maar de ChristenUnie met zes fractieleden zou dat wel moeten kunnen.

"Gert-Jan Segers, woordvoerder van de ChristenUnie, koos ervoor om bij Pauw aan tafel te zitten"

Lees verder
16 oktober 2014 06:05

Gratis bagage

Sandra Korstjens is correspondent voor RTL Nieuws in Latijns-Amerika

Bij ons is het al de gewoonste zaak van de wereld. Ryanair is er groot mee geworden en ook bij Europese vluchten van KLM ontkom je er tegenwoordig niet meer aan: betalen voor je koffers als je gaat vliegen. Alleen handbagage meenemen kan natuurlijk. Maar ik heb ook wel eens bij een gate van Ryanair gestaan terwijl mijn kleine rolkoffer net twee centimeter te groot bleek. Kon ik een paar tientjes betalen om toch nog met bagage en al mee te mogen met de vlucht.

Lees verder
14 oktober 2014 06:26

Komt een premier bij de dokter (5)

Kees Berghuis, chef van de politieke redactie, over de gebeurtenissen in Den Haag. 

"Goedemorgen, Anton. Je patiënt zit al binnen op je te wachten."

"Dank je wel, Ursula", zei Kurbelwelle terwijl hij binnensmonds gromde. Hij had er een hekel aan als er iemand alleen in zijn spreekkamer zat. Hij deed de deur open.

"Een hele goede morgen, dokter", zei minister-president Rutte.

Kurbelwelle. "Meneer Rutte, welkom, wat kan ik voor u doen?"

Lees verder
13 oktober 2014 20:55

Kom niet aan Zwarte Piet

Politiek verslaggever Frits Wester over wat hem opvalt in de Haagse politiek.

Meestal houd ik mij als politiek commentator publiekelijk op de vlakte als het gaat om wat ikzelf precies van een kwestie vind. Ik leg uit hoe het zit, wat de gevolgen zijn, hoe iets gaat aflopen, wie waar verantwoordelijk voor is, of iemand het wel of niet slim gedaan heeft, en ga zo maar door. Kortom: alles wat met het proces te maken heeft. Maar er komen soms onderwerpen voorbij waarbij je wel gedwongen wordt om zelf ook je mening te geven. Gewoon omdat iedereen er iets van vindt.

Lees verder
13 oktober 2014 06:17

Mijn motorzaag en ik

Nieuwslezer Roelof Hemmen over wat hem opvalt in zijn werk en privéleven.

Ik hou van zagen. Van bomen omzagen. Of dikke takken. Of struiken. Of desnoods haardhout, hoewel dat eigenlijk iets te fijnzinnig is. Zagen dus, maar dan wel met de kettingzaag. O nee - amateurs zeggen kettingzaag, pro’s zeggen: motorzaag.

"Ik word blij van zo’n monstertje, dat alles in een oogwenk kan vernietigen"

Lees verder
11 oktober 2014 21:42

Ontroerd door Rothko

Amerika-correspondent Erik Mouthaan over wat hem bezighoudt aan de andere kant van de oceaan. 

Een zwarte rechthoek hangt groot en dreigend boven een smallere felrode streep. Maar als je beter kijkt, zie je dat kunstenaar Mark Rothko zijn vormen laat zweven in de omgeving, dat het zwart is opgebouwd uit vegen groen en blauw, dat er naast de somberheid een streepje licht is.

"Ik kijk ernaar en denk: soms zegt een abstract kunstwerk meer over God en geloof dan een barokke schildering van een blozende Maria met kind"

Lees verder
11 oktober 2014 06:00

Waarom de PVV deze keer gelijk heeft

Politiek verslaggever Jos Heymans over wat hem opvalt in de Haagse en Europese politiek.

Opwinding maandag in Den Haag. Zo'n honderd Koerden dringen de Tweede Kamer binnen - althans de entreehal - en weigeren het gebouw te verlaten. Nu heb ik door de jaren heen heel wat demonstraties meegemaakt (en klappen gekregen) maar deze was bijzonder. Nooit eerder zijn demonstranten erin geslaagd het parlementsgebouw te bezetten.

Lees verder
10 oktober 2014 14:39

Om moedeloos van te worden, die haat

Roel Geeraedts is RTL Nieuws-correspondent in het Midden-Oosten.

Het zijn bijna terloopse opmerkingen. Koerden in Turkije zijn er van overtuigd dat de Turkse premier Erdogan met IS in bed is gekropen om de Koerden een kopje kleiner te maken. "Die tanks hier aan de grens met Syrië staan er om op de Koerden te schieten", zegt de één. "IS is Turkije, Turkije is IS", roept een ander.

Lees verder
09 oktober 2014 22:49

Liever over truien schrijven

Sportverslaggever Leo Driessen schrijft over wat hem opvalt in de wereld van de sport.

Een mooi stukkie tikken over Jong Oranje. Dat had ik me voorgenomen. Ik had het idee dat het wel moeilijk zou worden, maar ook een optimistisch voorgevoel. Misschien wel omdat ik de dag beginnen mocht met een heuse fotoshoot. Als je daarvoor in aanmerking komt, dan ben je wel iemand hoor. Is niet voor iedereen weggelegd. Ik moest wel aan een paar voorwaarden voldoen.

"Mooi stukkie tikken over Jong Oranje, had ik me voorgenomen. Ik had het idee dat het wel moeilijk zou worden, maar ook een optimistisch voorgevoel"

Lees verder
09 oktober 2014 05:53

Brazilië wil geen verandering

Sandra Korstjens is correspondent voor RTL Nieuws in Latijns-Amerika

Verandering: het lijkt vaak wel een soort toverwoord bij verkiezingen. Zijn de mensen ontevreden? Dan gooien we er gewoon wat veranderingen tegenaan. Dan komt alles goed. Maar wat als de mensen dat niet willen? Of lastiger nog, als ze niet meer weten wat ze willen?

Bij de verkiezingen in Brazilië wordt het woord ‘verandering’ voorlopig nog volop gebruikt. Zelfs de huidige president Dilma Rousseff sprak deze week over verandering, terwijl het toch echt haar bedoeling is om aan de macht te blijven.

Lees verder
07 oktober 2014 17:49

Geen rouwadvertentie voor Micky

Jeroen Akkermans is correspondent voor RTL Nieuws in Berlijn en doet verslag van de situatie in Oost-Europa. 

Leve de DDR! Leve de Duitse Democratische Republiek! Vandaag 25 jaar geleden loopt het voormalige Oost-Duitsland uit om te vieren dat de politiestaat 40 jaar bestaat. Een maand later valt de Muur, een jaar later valt de DDR.

Lees verder
07 oktober 2014 09:07

Bruto nationaal gelul

Verslaggever, Toekomstmaker en nieuwslezer Hella Hueck werkt al ruim 10 jaar bij RTL Z en verwondert zich nog dagelijks.

Wat voor cijfer ik m'n leven geef hangt er erg af van wanneer je het me vraagt. Er zijn genoeg dagen dat ik het liefst m'n dekbed over me heentrek omdat ik alles onbenullig en zinloos vind. Mezelf een incompetente prutser vind. Om een paar uur later, na m'n eerste kop koffie, me de koning te rijk te voelen als m'n dochters vrolijk voor me uit naar school huppelen. En gelukkig heeft m'n lief altijd zo'n opgewekt humeur dat mijn donderwolken verdwijnen als hij me aankijkt en zegt: "Is het weer Jantje huilt?"

Lees verder
07 oktober 2014 06:20

Vrij baan voor de E-zone!

Kees Berghuis, chef van de politieke redactie, over de gebeurtenissen in Den Haag. 

Mag ik vandaag gewoon eens met de deur in huis vallen en een constructief voorstel doen? We gaan de maximum snelheid verhogen. Natuurlijk niet voor iedereen - dat zou een mooie boel worden - maar wel voor één bepaalde groep: de bestuurders van geheel elektrische auto’s.

"Er zijn veel wegen waar alleen luchtkwaliteit een rol speelt en niet geluid of verkeersveiligheid."

Lees verder
06 oktober 2014 06:30

Mijn buurmeisje redt de wereld

Nieuwslezer Roelof Hemmen over wat hem opvalt in zijn werk en privéleven.

Ik wil je iets vertellen over mijn buurmeisje. Maar eerst moeten we even aan Alan Henning denken. Die is vermoord door IS, met een mes, in een kale woestijn. Het nieuws kwam vrijdagavond. Heel RTL was aan het feestvieren - we bestaan 25 jaar - maar een handjevol collega’s en ik deden het late nieuws. Iemand moet het doen.

Er was weer een video.

"Hoe lang blijven onthoofdingen groot nieuws? Praktische vragen op een nieuwsredactie."

Lees verder