Donderdag 24 April
Menu Terug Zoeken
 
05 maart 2012 21:27

Schokkende martelvideo uit ziekenhuis Syrië

Schokkende martelvideo uit ziekenhuis Syrië

Het Britse tv-station Channel 4 heeft een video met martelbeelden uitgezonden die in een Syrisch ziekenhuis is opgenomen en door een Franse fotograaf het Arabische land uit is gesmokkeld.

Gruwelijke martelingen Homs (schokkend) buitenland132237drm/ddr16F1616Gd6ac9653-1ad2-41c7-93d5-3dfbd68fdfe3Channel 4 heeft gruwelijke beelden gekregen die zouden zijn gemaakt in een ziekenhuis in Homs. Gewonden zouden er stelselmatig zijn gemarteld door het personeel.2012-03-05

Een medewerker van het ziekenhuis vertelt voor de camera dat patiënten in het staatsziekenhuis in Homs systematisch worden gemarteld door het personeel. De slachtoffers zijn burgers en militairen die hebben geweigerd bevelen op te volgen.

De patiënten worden met stokken geslagen en krijgen stroomstoten toegediend. Ook worden benen gebroken door aan voeten te draaien. Bij sommige patiënten wordt de penis dichtgebonden om hun het plassen te beletten.

Gedetineerden met hoofd tegen muur geramd

"Ik zag hoe ze gedetineerden met hun hoofd tegen de muur ramden", aldus de ooggetuige. "En ze binden patiënten aan bedden vast. Ze geven hun geen water."

Op de video staan ook beelden van geblinddoekte mannen die aan bedden zijn vastgeketend. Volgens de klokkenluider was het jongste slachtoffer van de martelpraktijken pas 14.

Leger Syrië neemt steden onder vuur VN vreest voor executies in Syrië Assad stuurt elitetroepen naar Homs Journalisten: middeleeuwse slachting in Homs Senator McCain bepleit luchtaanval op Syrië