Nucleair akkoord Iran

De onderhandelingen over het omstreden kernprogramma van Iran zijn maandag tot 1 juli volgend jaar verlengd.

Highlights

01 april 2015 00:05, in:

Nucleair akkoord Iran

Nucleair akkoord Iran: 'Europese deadline is zonsondergang'

De internationale gesprekken over het omstreden nucleaire programma van Iran kunnen niet langer duren dan tot zonsopgang op woensdag. Dit zouden Europese diplomaten bij de onderhandelingen hebben gezegd.

In het Zwitserse Lausanne zitten de ministers van Buitenlandse Zaken van zes wereldmachten aan tafel met Iran. Het gaat om de zogenoemde P5+1 (Verenigde Staten, Rusland, China, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland).

Die landen willen voorkomen dat Iran een kernwapen krijgt. In ruil worden de sancties tegen Teheran versoepeld. Maar de onderhandelingen lopen nog altijd stroef. De Franse en Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius en Frank-Walter Steinmeier zouden hebben gedreigd in de ochtend te vertrekken als er in de nacht geen knopen worden doorgehakt. "Dit kan geen dagen meer duren, ze moeten voor zonsopgang met het politieke akkoord instemmen", zou een diplomaat van een van die landen hebben gezegd.

ZIE OOK: Overleg over nucleaire ontwikkelingen Iran in eindfase

Amerikaanse zegslieden hadden eerder vandaag al aangegeven dat de onderhandelingen gewoon verder kunnen gaan, als er kans op succes is. Een Amerikaanse functionaris sprak vanavond het verhaal van de 'Europese deadline' tegen. Volgens hem is er niet met de Iraniërs over een 'deadline' voor zonsopgang gesproken. 

30 maart 2015 15:42, in:

Nucleair akkoord Iran

Overleg over nucleair programma Iran in beslissende fase

De onderhandelingen over het nucleaire programma van Iran bevinden zich in een cruciaal stadium. Uiterlijk morgen moet er een principeakkoord liggen. Het is nog volstrekt onduidelijk of dat lukt.

In het Zwitserse Lausanne zitten de ministers van Buitenlandse Zaken van zes wereldmachten aan tafel met Iran. Het gaat om de zogenoemde P5+1 (Verenigde Staten, Rusland, China, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland). Die landen willen voorkomen dat Iran een kernwapen krijgt. In ruil worden de sancties tegen Teheran versoepeld.

ZIE OOK: Moeten we ons zorgen maken om een Iraanse atoombom?

De kern van een eventueel akkoord is dat Iran het nucleaire programma voor zeker 10 jaar beperkt. Iran moet in die periode onafhankelijke inspecteurs toelaten die alle nucleaire installaties mogen controleren.

Het belangrijkste zijn de centrifuges waarmee uranium verrijkt kan worden. Met dat verrijkte uranium kan een kernwapen gemaakt worden.Iran zou hebben toegezegd dat het aantal centrifuges wordt teruggebracht van 10.000 naar 6000. Daardoor wordt de mogelijkheid voor Iran om een kernwapen te maken beperkt. 

Nog drie grote struikelbrokken
Of er een principeakkoord komt  is nog heel onzeker. Volgens een Westerse diplomaat in Lausanne zijn er nog drie belangrijke vraagstukken waar de onderhandelingen op vast kunnen lopen:

 1. Wat moet er gebeuren na die periode van minstens 10 jaar? Daarover wordt nu al ruzie gemaakt. Iran wil dat na afloop meteen alle beperkingen op nucleair gebied worden opgeheven. De P5+1 eist een overgangsperiode van vijf jaar.
 2. Wanneer worden de sancties tegen Iran versoepeld? Iran eist dat ze kort na een akkoord worden opgeschort. Vooral de Westerse landen van de P5+1 willen niet verder gaan dan een geleidelijke versoepeling van de strafmaatregelen.
 3. Wat moet er gebeuren als Iran zich niet aan het akkoord houdt? Daar is vooral onenigheid over binnen de P5+1. De Westerse landen willen dat de sancties dan weer snel en automatisch van kracht worden. Rusland twijfelt daarover, het wil geen afstand doen van zijn vetorecht in de VN-Veiligheidsraad.

Veel struikelblokken en nog maar weinig tijd. Dat is het probleem in Lausanne. En dan gaat het alleen nog maar over een principeakkoord. Want daarna moeten alle technische details nog worden uitgewerkt. Pas dan kan een definitief akkoord worden gesloten. Dat moet voor 1 juli gebeuren.

24 november 2014 19:52, in:

Nucleair akkoord Iran

'Akkoord over kernprogramma zal er komen'

'Akkoord over kernprogramma zal er komen'

Hoewel de deadline voor een definitief akkoord vandaag afliep, gaan Iran en zijn gesprekspartners ervan uit dat er in de nabije toekomst toch een akkoord komt over het nucleair programma.

De standpunten over het programma zijn dichter bij elkaar gekomen, zei de Iraanse president Hassan Rohani, meldde de staatstelevisie. "We zullen vandaag of morgen tot een akkoord komen", zei Rohani.

De deadline voor een definitief akkoord liep vandaag af, maar volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, is de afgelopen dagen een 'werkelijke en wezenlijke vooruitgang' geboekt. De onderhandelingen zijn nu tot 1 juli volgend jaar verlengd. 

Vier maanden
De Russische minister van Buitelandse Zaken, Sergej Lavrov, zei te verwachten dat de onderhandelingen binnen drie tot vier maanden leiden tot overeenstemming over de grondbeginselen voor een akkoord.

Eind vorig jaar sloten de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad (VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Rusland en China) plus Duitsland een voorlopig akkoord met het bewind in Teheran. Iran beloofde zijn nucleaire activiteiten een half jaar lang drastisch terug te brengen, tot er een definitief akkoord zou zijn. In ruil daarvoor werden de sancties, waaronder de Iraniërs zwaar lijden, versoepeld.

Voorraad uranium teruggebracht
Westerse landen en Israël verdenken Iran ervan in het geheim aan een atoombom te werken. De regering in Teheran houdt vol dat het nucleair programma uitsluitend bedoeld is om kernenergie op te wekken. Uit een vertrouwelijk document van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), dat het Britse persbureau Reuters heeft ingezien, blijkt dat Iran zich aan het voorlopige akkoord heeft gehouden. De voorraad laag verrijkt uranium is teruggebracht tot minder dan 7400 kilo. Dat is onder de limiet die in het voorlopig akkoord staat. Vorige maand overschreed Iran nog die grens.

23 augustus 2014 13:48, in:

Nucleair akkoord Iran

Iran weert atoomwaakhond van militaire basis

Inspecteurs van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) krijgen geen toegang tot de militaire basis Parchin in het noorden van Iran.

Het IAEA heeft de basis al eens bezocht en trof toen niets aan dat illegaal was, zegt de Iraanse minister Hussein Dehghan van Defensie. "Er is geen reden voor een nieuwe inspectie", verklaart hij tegen persbureau Tasnim.

ZIE OOK: Iran biedt hulp aan bij strijd tegen IS

Westerse landen vermoeden dat op de basis atoomkoppen worden ontwikkeld. Iran heeft dat steevast ontkend. Het IAEA heeft begin 2005 zijn laatste bezoek gebracht aan Parchin, maar mocht toen niet alles zien. Iran en het IAEA hebben in november in Teheran een akkoord over samenwerking getekend. De IAEA mocht onder andere meer inspecties uitvoeren. Van de militaire basis Parchin repte de overeenkomst niet.

18 juli 2014 23:33, in:

Nucleair akkoord Iran

Gesprekken over atoomprogramma Iran verlengd

De onderhandelingen over een definitief akkoord over het omstreden nucleaire programma van Iran worden ook na de deadline van 20 juli voortgezet. Dit is vernomen in diplomatieke kringen in Wenen.

Er is een nieuwe deadline overeengekomen in november. Iran en zes wereldmachten (VS, Rusland, China, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland) bereikten eind vorig jaar een voorlopig akkoord.

ZIE OOK: 'Meer tijd nodig voor kernakkoord Iran'

Iran zegde toe zijn nucleaire activiteiten een half jaar lang drastisch terug te brengen. In die tijd zou er een definitieve overeenkomst op tafel moeten liggen. De vermindering van de nucleaire activiteiten wordt dan beloond met versoepeling van de sancties tegen Iran.

Het Westen wil voorkomen dat het islamitische bewind in Teheran een atoombom kan bouwen.

15 juli 2014 17:50, in:

Nucleair akkoord Iran

'Meer tijd nodig voor kernprogramma Iran'

Aanstaande zondag zou Iran met de zes wereldmachten een overeenkomst sluiten over het kernprogramma, maar het lijkt erop dat er meer tijd nodig is.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohamad Javad Zarif, zei vandaag dat hij bij de zes wereldmachten die bij het overleg betrokken zijn, 'de neiging' ziet om wat meer tijd te willen nemen.
 
Versoepeling sancties
Iran en de zes wereldmachten (VS, Rusland, China, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland) bereikten eind vorig jaar een voorlopig akkoord. Iran zegde toe zijn nucleaire activiteiten een half jaar lang drastisch terug te brengen. In die tijd zou er een definitieve overeenkomst op tafel moeten liggen. De vermindering van de nucleaire activiteiten wordt dan beloond met versoepeling van de sancties tegen Iran.
 
De onderhandelingen werden op 2 juli in Wenen hervat. John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, zei vandaag dat er vooruitgang is geboekt, maar dat er 'over beslissende kwesties' nog aanzienlijke meningsverschillen bestaan. Hij gaf geen details.
 
Atoombom
Volgens diplomaten heeft de Iraanse geestelijk leider, ayatollah Ali Khamenei, het overleg bemoeilijkt door vorige week te eisen dat zijn land het aantal centrifuges om uranium te verrijken aanzienlijk mag vergroten. Hij zou met die eis ook de Iraanse onderhandelaars onder aanvoering van Zarif hebben verrast. De westerse landen verlangen juist dat Iran het aantal centrifuges terugbrengt om te voorkomen dat het in staat is een atoombom te produceren.

 

20 januari 2014 10:02, in:

Nucleair akkoord Iran

Deel Iraanse verrijking uranium stilgelegd

Inspecteurs van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) hebben in de kerncentrale van Natranz, in Iran, enkele centrifuges ontkoppeld die voor de verrijking van uranium worden gebruikt

De inspecteurs zien toe op de naleving van de afspraken die Iran en de internationale gemeenschap in een voorlopige overeenkomst over het Iraanse nucleaire programma hebben gemaakt. Vandaag zijn die afspraken officieel van kracht geworden. In ruil voor de Iraanse concessies worden sancties tegen het land versoepeld.

Verrijking opschorten
Iran heeft toegezegd de verrijking van uranium tot een percentage van 20 procent een halfjaar lang op te schorten. Ook zal het de bestaande voorraad verrijkt uranium verminderen. In het komende halfjaar moet het land met de internationale gemeenschap een definitief akkoord bereiken.

Vooral Israël en de Verenigde Staten willen voorkomen dat Iran de mogelijkheid krijgt een kernwapen te maken. Iran houdt vol dat het met zijn nucleaire activiteiten alleen vreedzame bedoelingen heeft, maar het stond tot nu toe geen inspecties toe.

18 januari 2014 14:33, in:

Nucleair akkoord Iran

Atoominspecteurs aangekomen in Iran

Een team atoominspecteurs van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) is vandaag aangekomen in Iran.

Het Iraanse persbureau Fars heeft dat gemeld. De inspecteurs zien toe op de naleving van de afspraken tussen Iran en de internationale gemeenschap over het Iraanse nucleaire programma.
 
Voorlopige overeenkomst van kracht
De leider van het team, Massimo Aparo, begint maandag met rapporteren aan het IAEA. Die dag wordt de voorlopige overeenkomst van kracht tussen Iran en zes wereldmachten. Er zijn afspraken gemaakt over concessies aan het kernprogramma in ruil voor versoepeling van sancties.

De inspecteurs gaan naar de nucleaire complexen Natanz en Fordow. Ze controleren daar of Iran volgens afspraak uranium niet meer verrijkt tot een percentage van 20 procent en de bestaande voorraad verrijkt uranium vermindert.
 
Alleen vreedzame bedoelingen
Het Iraanse nucleaire programma is omstreden. Met name Israël en de Verenigde Staten willen voorkomen dat Iran de mogelijkheid krijgt om een kernwapen te maken. Iran heeft altijd gezegd dat het met zijn nucleaire activiteiten alleen vreedzame bedoelingen heeft, maar stond geen inspecties toe.

1 jaar geleden
twitter thumbnail

#Iran verwacht binnen tien dagen echt akkoord. Dan kunnen westerse sancties worden opgeheven, en maakt pres #Rohani verkiezingsbelofte waar.” @TuurRTLNieuws, redacteur RTL Nieuws op Twitter

10 januari 2014 20:49, in:

Nucleair akkoord Iran

Iran: Voorlopig akkoord over uitvoering atoomprogramma

Iran is dicht bij een akkoord met over zijn nucleaire programma. Het gaat om de praktische uitwerking van een internationaal voorlopig akkoord.

Volgens de staatsomroep hebben vertegenwoordigers van Iran en de Europese Unie gesprekken gevoerd in Genève, waarbij volgens de EU veel vooruitgang is geboekt.

Helga Schmid deed de vertegenwoordiging van de Europese Unie. Zij voerde de gesprekken ook namens de overige grote mogendheden China, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland en de VS. De VS beklemtoonde wel dat nog niet alles is opgelost.

Nucleaire activiteiten
In november werd in een tussenakkoord afgesproken dat Iran zijn nucleaire activiteiten drastisch vermindert gedurende een half jaar. In die tijd moet Iran een akkoord sluiten met een aantal grote landen.

De vermindering van de nucleaire activiteiten wordt dan beloond met versoepeling van sancties tegen Iran.

25 november 2013 00:02, in:

Nucleair akkoord Iran

Obama belt ongeruste Netanyahu

President Obama heeft de Israëlische premier Netanyahu gebeld. Hij wilde hem gerust stellen over het akkoord dat met Iran over het nucleaire programma gesloten is. Netanyahu noemde het akkoord gisteren een historische vergissing.

Volgens een woordvoerder van het Witte Huis bevestigden beiden dat hun gemeenschappelijke doel is om te verhinderen dat Iran kernwapens verkrijgt.

De Verenigde Staten willen zo snel mogelijk om de tafel om hun 'Israëlische vrienden' te betrekken bij het tot stand komen van een alomvattende oplossing.

 

24 november 2013 23:01, in:

Nucleair akkoord Iran

Warm welkom voor minister

Warm welkom voor minister

Supporters van de Iraanse president Rohani maken het vredesgebaar terwijl zij op het vliegveld van Teheran wachten op minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif. Zarif keert terug nadat hij in Zwitserland een nucleair akkoord heeft gesloten met zes wereldmachten.

24 november 2013 15:50, in:

Nucleair akkoord Iran

Is het akkoord over Iran een doorbraak?

Iran heeft met zes wereldmachten een deal gesloten over het nucleaire programma. "De eerste stap naar een veiligere wereld", zegt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar is dit akkoord echt een doorbraak? Midden-Oosten-correspondent Roel Geeraedts beantwoordt vier vragen over de deal.

1. Is dit nou een doorbraak?
Nee, het is geen definitieve doorbraak maar een tussenstap. Het is een ultieme test om te zien of Iran bereid is tot het doen van concessies, een blijk van goede wil. De Verenigde Staten (en vijf andere belangrijke landen) gaan de komende zes maanden verder onderhandelen met Iran. Het doel is om het nucleaire programma van Iran zo te beperken dat het land onmogelijk een kernwapen kan maken. In ruil wil Iran een einde aan de pijnlijke economische sancties. De uitkomst van de onderhandelingen in het komende half jaar is onzeker.  

2. Waarom wordt het dan toch zo gepresenteerd?
Het is voor het eerst in lange tijd dat de Verenigde Staten en Iran samen een diplomatieke oplossing proberen te zoeken. Tot het aantreden van de nieuwe Iraanse president Rohani wisselden Amerika en Iran vooral oorlogsretoriek uit. Nu ligt er een basis om verder te praten.

3. Waarom vindt Israël het niks?
Israël voelt zich extreem bedreigd door Iran. Al decennialang horen de Iraanse Ayatollahs zeggen dat Israël niet in het Midden-Oosten thuishoort. Iran heeft groeperingen als Hezbollah en Hamas financieel en met wapens gesteund in hun strijd tegen Israël. De landen zijn aartsvijanden van elkaar. Israël denkt dat Iran alleen maar tijd rekt en blijft werken aan een nucleair wapen. Het Israëlische wantrouwen naar de huidige onderhandelingen met Iran is gigantisch.

4. Wat is er nodig om ook Israël tevreden te stellen?
Volgens Israël moet Iran hard aangepakt en gedwongen worden om het nucleaire programma volledig te stoppen. Met een extreem islamitisch regime als Iran onderhandel je simpelweg niet. Door de harde sancties is Iran naar de onderhandelingstafel gedwongen, aldus de Israëliers, en dus moet je die sancties nu niet verlichten. Israël blijft erop hameren dat het desnoods met militair ingrijpen een wijziging van Irans nucleaire koers wil afdwingen. 

24 november 2013 12:13, in:

Nucleair akkoord Iran

Timmermans: mooi dat er een akkoord ligt

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken reageert verheugd, maar voorzichtig op het bereikte akkoord met Iran.

"Wij zullen de details nog moeten bestuderen, maar het lijkt een sterk interimakkoord dat in elk geval voor de komende zes maanden duidelijke grenzen stelt aan het Iraanse nucleaire programma en zorgt voor betere toezichtmogelijkheden. Uiteraard komt het nu op de uitvoering en het vervolg aan. Maar mooi dat dit akkoord er nu ligt", aldus Timmermans in zijn reactie.

24 november 2013 10:43, in:

Nucleair akkoord Iran

Netanyahu: 'Met akkoord is wereld gevaarlijker geworden'

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu vindt het akkoord over het nucleaire programma van Iran een 'historische vergissing.

"Vandaag is de wereld een veel gevaarlijker plek geworden. Het gevaarlijkste regime in de wereld heeft een belangrijke stap gezet in de richting van 's werelds meest gevaarlijke wapen", zei Netanyahu tegen zijn kabinet.

Israël is vooral verbolgen over het feit dat Iran door mag gaan met het verrijken van uranium, al is het wel in veel minder grote mate. Uranmium is de belangrijkste grondstof voor kernwapens.

 

24 november 2013 09:42, in:

Nucleair akkoord Iran

President Iran: sterke wil om akkoord uit te voeren

De Iraanse president Hassan Rouhani zegt dat het nucleaire akkoord bevestigt dat zijn land 'het recht heeft om uranium te verrijken'.

Weliswaar mag Iran nu minder uranium verrijken in ruil voor versoepelen van de sancties, maar de activiteiten gaan wel gewoon door.

In een verklaring op de staatstelevisie in Iran zei Rouhani dat de overeenkomst met de zes wereldmachten onmiddellijk ingaat. Volgens de president heeft Iran 'een sterke wil' om de deal uit te voeren.

 

             

1 jaar geleden
twitter thumbnail

“Eerste stap naar nucleaire ontwapening Iran en ontspanning in Midden Oosten. Als dit slaagt maakt Obama alsnog die te vroege Nobelprijs waar” @diederiksamsom (PvdA-leider) op Twitter

24 november 2013 07:47, in:

Nucleair akkoord Iran

Israël over akkoord Iran: slechte deal

Het akkoord dat Iran in Gèneve met zes wereldmachten heeft beklonken is een 'slechte deal'. Dat zegt de Israëlische minister Juval Steinitz van Strategische Zaken.

"De op het laatste moment aangebrachte veranderingen zijn onbevredigend. De overeenkomst was en blijft slecht", aldus Steinitz. Hij zegt ondanks de teleurstelling te blijven samenwerken met onder meer de VS om een 'alomvattend akkoord' met Iran te bereiken.

Nog veel onduidelijk
Volgens Israël worden de internationale sancties behoorlijk versoepeld, terwijl de belangrijkste delen van het Iraanse nucleaire programma intact blijven. Israël vindt ook dat onduidelijke afspraken zijn gemaakt.

"We begrijpen bijvoorbeeld nog steeds niet wat intensivering van het toezicht op de nucleaire installaties van Iran precies betekent", aldus minister van Economische Zaken Naftali Bennett. Hij benadrukte dat juist de details voor Israël belangrijk zijn.

President Obama laat weten in gesprek te gaan met zijn Iraëlische collega Benjamin Netanyahu over het akkoord.

24 november 2013 06:38, in:

Nucleair akkoord Iran

Akkoord Iran 'eerste stap naar oplossing'

Het akkoord over het nucleaire programma van Iran is een 'belangrijke eerste stap richting een veelomvattende oplossing'. Dat zei president Barack Obama van de Verenigde Staten afgelopen nacht in een televisieverklaring.

De deal opent een 'nieuwe weg naar een veiliger wereld'. Obama zei dat de islamitische staat is toegestaan nucleaire energie op te wekken, maar dat het akkoord moet voorkomen dat het land kernwapens ontwikkelt. De Iraanse minister Mohammad Javad Zarif van Buitenlandse Zaken noemt het akkoord een 'groot succes'.

Recht op verrijking
Zarif liet wel weten dat het recht op verrijking 'door niemand kan worden ontnomen'. De Amerikaanse minister John Kerry van Buitenlandse Zaken benadrukte in een toespraak dat zo'n recht niet wordt genoemd in de overeenkomst.

"De overeenkomst in Genève is een belangrijke stap in het behouden van vrede en veiligheid", reageerde de Franse minister Laurent Fabius van Buitenlandse Zaken. "Het mechanisme voorziet in de strikte controle van de verplichtingen en de waakzaamheid bij de toepassing ervan." EU-Buitenlandchef Catherine Ashton zei dat het akkoord de 'tijd en ruimte' biedt voor gesprekken over een sluitende oplossing.

 

24 november 2013 06:18, in:

Nucleair akkoord Iran

Akkoord met Iran, wat is er afgesproken?

In een document van het Amerikaanse Witte Huis staat wat er met Iran is afgesproken over het nucleaire programma. De deal, die in beginsel voor zes maanden is, moet voorkomen dat Iran kernwapens maakt. En voor Iran levert de deal geld op, alleen de komende zes maanden al bijna 4,5 miljard euro. Bekijk de belangrijkste afspraken.

Wat is er afgesproken?

 • Iran mag uranium niet verder dan 5 procent verrijken.
 • De bouw van nieuwe kerncentrales wordt stilgelegd.
 • Een voorraad van met 20 procent verrijkt uranium wordt 'geneutraliseerd'. Het islamitische land heeft niet het recht gekregen uranium te verrijken.
 • De komende zes maanden moet Iran inspecteurs van de atoomwaakhond IAEA toelaten in onder meer kerncentrales, verrijkingsfabrieken en mijnen.

Wat krijgt Iran daarvoor terug?

 • Iran krijgt toegang tot 3 miljard euro aan buitenlandse tegoeden.
 • De internationale sancties voor goud, petrochemicaliën en auto's worden deels opgeheven.
 • De VS helpt Iran om humanitaire hulp, zoals medicijnen en voedsel, in het land te krijgen.
 • Sommige sancties op het transport en de verzekering van olie worden opgeheven.
 • Een groot deel van de economische sancties tegen Iran blijft van kracht, maar de VS belooft dat de komende 6 maanden in ieder geval geen nieuwe sancties worden opgelegd door de VS.

Bekijk hier de hele tekst van het akkoord (.pdf)

1 jaar geleden
twitter thumbnail

“Agreement in Geneva: first step makes world safer. More work now. -JK #IranTalks@StateDept (ministerie van Buitenlandse Zaken, VS) op Twitter

24 november 2013 06:08, in:

Nucleair akkoord Iran

Foto: historisch akkoord

De onderhandelaars van de wereldmachten samen met de Iraanse vertegenwoordiging bereikten afgelopen nacht een akkoord. Op de foto feliciteren ze elkaar.

 

 

 

24 november 2013 03:20, in:

Nucleair akkoord Iran

Akkoord over nucleair programma Iran

In Genève is een akkoord bereikt tussen de zes wereldmachten en Iran over Irans nucleaire programma.

Dat hebben de Franse minister Laurent Fabius van Buitenlandse Zaken en EU-buitenlandchef Catherine Ashton afgelopen nacht bevestigd. Er is nog niet bekend wat de overeenkomst precies inhoudt.