Zondag 20 April
Menu Terug Zoeken
 
12 juni 2013 10:53, in:

Uitsluitsel over examens

Op een rij: deze examens moeten mogelijk over

Op een rij: deze examens moeten mogelijk over

Ook al is de kans klein dat de gestolen havo-, vwo- en vmbo-eindexamens landelijk ongeldig worden verklaard, toch zitten veel eindexamenkandidaten daarover nog in spanning. Vanmiddag komt er meer duidelijkheid.

Ook al is de kans klein dat de gestolen havo-, vwo- en vmbo-eindexamens landelijk ongeldig worden verklaard, toch zitten veel eindexamenkandidaten daarover nog in spanning. Vanmiddag komt er meer duidelijkheid. Dan bepaalt de Onderwijsinspectie of examens over gedaan moeten worden. 
 
 • Van het vmbo-k en vmbo-b lijken geen examens te zijn gestolen. Kandidaten horen volgens planning vandaag van hun school of ze zijn geslaagd.
 • Leerlingen van het vmbo-g en vmbo-t zonder economie in het vakkenpakket lijken geen 'gestolen' examens te hebben gemaakt. Zij horen vandaag of ze zijn geslaagd.
 • Leerlingen van vmbo-g en vmbo-t met economie in het vakkenpakket 8 kandidaten moeten afwachten of hun examen economie geldig is. Als dat het geval, dan krijgen zij daarna zo snel mogelijk te horen of zij zijn geslaagd.
 • Omdat onder meer de havo-examens van verplichte vakken Nederlands en Engels zijn gestolen, verkeert elke havist nog in onzekerheid. De inspectie bepaalt vandaag of één of meer havo-examens ongeldig worden verklaard. Is dat niet het geval, dan horen de havisten volgens planning morgen de examenuitslag.
 • Leerlingen van het vwo zonder scheikunde, biologie, wiskunde A en management en organisatie hebben geen 'gestolen' examens gemaakt. Zij horen volgens planning morgen of ze zijn geslaagd.
 • Leerlingen van het vwo mét scheikunde, biologie, wiskunde A en/of management en organisatie zitten nog in onzekerheid. Mocht één of meer van bovenstaande examens ongeldig worden verklaard, dan moeten zij deze overdoen. Zo niet, dan krijgen zij zoals gepland donderdag de examenuitslag.


Als examens ongeldig worden verklaard, dan moeten leerlingen die mogelijk opnieuw maken tijdens de herkansingsdagen volgende week dinsdag, woensdag en vrijdag. De kans bestaat dat dat voor sommige leerlingen niet voldoende is, omdat verscheidene herexamens op hetzelfde moment worden afgenomen.

Laatste updates in:

Uitsluitsel over examens

Lees alle updates

Laatste updates in Nieuws
47 minuten geleden

Heidebrand Hoge Veluwe

Luchtfoto's tonen omvang heidebrand

open
 • slideshow

  Een luchtfoto van de brand op de Hoge Veluwe.

  ANP
 • slideshow

  De brand begon vroeg in de ochtend. Al snel stond een gebied van enkele honderden meters lang in brand, vooral heide en gras.

  ANP
 • slideshow

  Uren later was ruim 10 hectare verloren gegaan.

  ANP
De hele dag woedt een grote heidebrand op de Hoge Veluwe. De brand begon vroeg in de ochtend.