Vrijdag 18 April
Menu Terug Zoeken
 
06 augustus 2012 19:01

Curatoren willen 20 miljoen euro van Dirk Scheringa

ANP

De curatoren van DSB Beheer stellen Dirk Scheringa aansprakelijk. Ze eisen 20 miljoen euro van de voormalig directeur-grootaandeelhouder, blijkt uit gegevens uit het kadaster die in handen zijn van RTL Nieuws.

De curatoren hebben beslag gelegd op twee huizen. Naast een vakantiewoning in het Drentse Norg heeft Scheringa nog een boerderij in Spanbroek. Beide huizen zijn te koop en werden al eens in prijs verlaagd: de boerderij in Norg met 200.000 euro en de boerderij in Spanbroek met 500.000 euro. Op beide woningen zit overigens een hypotheek.

7 ton op spaarrekening

De curatoren zitten ook achter het spaargeld van Scheringa aan. Ten tijde van het faillissement van DSB Bank had Scheringa ruim 7 ton op een spaarrekening staan. Net als alle spaarders van DSB Bank kreeg hij 100.000 terug, omdat dit bedrag gegarandeerd was via het depositogarantiestelsel. De zes ton die Scheringa niet terugkreeg heeft hij gevorderd bij de curatoren van DSB Bank. Hij is daar één van vele schuldeisers.

Kunst- en sportactiviteiten

DSB Beheer is het bedrijf waar Scheringa zijn kunst- en sportactiviteiten onder had gebracht. Met het geld dat hij verdiende met zijn bank, hield Scheringa een museum en een voetbalclub in de lucht. Zowel DSB Bank als DSB Beheer ging in het najaar van 2009 failliet.

Harde conclusies over optreden Scheringa

Eind juni 2012 verschenen de onderzoeken naar beide faillissementen. In beide rapporten werden harde conclusies getrokken over het optreden van Scheringa. De curatoren van DSB Beheer zijn nu de eersten die Scheringa aansprakelijk stellen.

Volg ons en praat mee over het nieuws op Facebook >>