Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Live nieuws

26 maart 2012

Trend: de (goedkope) personal trainer

Trend: de (goedkope) personal trainer

Sporten met een eigen personal trainer wordt steeds populairder. En dat hoeft helemaal niet heel veel te kosten.

Een chronisch gebrek aan discipline staat in heel veel gevallen een goed resultaat in de sportschool in de weg. Daarom kiezen sporters er massaal voor: een personal trainer. Maar in tijden van recessie moet dat wel betaalbaar blijven. Goed nieuws: dat kan!

Populair

Momenteel zijn er 600 personal trainers geregistreerd bij de branche-vereniging. Dat aantal stijgt en stijgt omdat er steeds meer vraag naar is. Trainen met een personal trainer is een ware trend aan het worden, zo bevestigt health & fitness-journalist Angélique Heijligers.

Duur? Welnee

Nu kan je 50 tot 200 euro per uur uitgeven aan een trainer die ook bekende Nederlanders traint, maar dat kan goedkoper. Als je met een klein groepje gaat, ben je slechts 15 euro per uur kwijt. En dat vinden steeds meer mensen erg aantrekkelijk.

De voordelen

Het is vooral beter om met drill instructor te werken als je geen blessures wilt en specifiek aan een bepaald lichaamsdeel wilt werken. En je eigen trainer helpt je ook te motiveren om je sportschoenen aan te trekken. Geen zin? Een goede trainer sleurt je persoonlijk naar de sportschool toe.

LEES OOK

Jongeren-fenomeen: de Slettenlijst

VIDEO: Hitler zit in shampoo-reclame

Zonnebrillentrend 2012: color blocking

MEER EDITIE NIEUWS /components/actueel/editienl/nieuws/1001-03-2012article