Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
meer stories
Laatste uitzending
Video's
meer stories
09 januari 2017

Hoe vaak was jij je auto?

1%
Elke dag
15%
1 keer per week
25%
1 keer per maand
32%
1 keer per kwartaal
14%
1 keer per half jaar
5%
1 keer per jaar
3%
Nooit
5%
Ik heb geen auto
05 november 2012

Met katten gooien voor de kunst: kan dat?

Met katten gooien voor de kunst: kan dat?

Grote ophef om een filmpje waarin katten de lucht in worden gegooid voor een filmproject. Volgens de maker is het kunst, maar veel mensen zijn woedend.

De haatmails vliegen hem om de oren. En ook is hij fysiek aangevallen in een park. De beelden van de Belgische kunstenaar Jan Fabre waarbij katten in de lucht worden gegooid, zijn bij veel mensen totaal verkeerd gevallen.

Kunst?

De beelden zijn gemaakt door een Franse producent in de hal van het stadhuis van Antwerpen. De Belgische kunstenaar wil de beelden voor een film gebruiken. Maar dat feest gaat nu niet door.

De video kwam op internet terecht en veroorzaakte een lawine aan kritiek. Voor veel mensen gaat het kattengejank door merg en been. Volgens de kunstenaar zelf is het kunst. En wilde hij de dieren geen pijn doen.

Hoe ver kun je gaan?

Eerder dit jaar onstond nog ophef over een Tilburgs kunstproject waarbij 2 varkens een jaar lang door de wijk zouden wandelen om daarna geslacht te worden. De Amsterdamse kunstenares Tinkebell, die van dode dieren kleding ontwerpt, noemde de kritiek op dat project 'schijnheilig'. 'Voor mij als kunstenaar is er geen grens', stelde de kunstenares.

LEES OOK:

Ophef om kunstproject met varkens

Topnieuws