Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Video's
meer stories
Nieuws
meer stories
Economie
meer stories
Sport
meer stories
Editie NL
meer stories
Topnieuws
meer stories
Video's
meer stories

17 juni 2013 14:55

Sacha de Boer gaat Down To Earth

Dit najaar verschijnt het fotokookboek Down to Earth van fotograaf Sacha de Boer en tweesterrenchef Jacob-Jan Boerma.

Nu Sacha de Boer de NOS heeft verlaten om door te gaan als freelancer is ze drukker dan ooit. Ze verruilt het nieuws najagen voor het fotograferen en dat bevalt haar erg goed. Gisteren ging RTL Boulevard exclusief met Sacha en tweesterrenchef Jan Boerma de natuur van het Nationaal Park Lauwersmeer in, om te fotograferen voor hun gezamenlijke project: het kookboek ‘Down to Earth’.

En Down to Earh is ook Sacha gegaan. Banjerend door de modder, huppelend achter schaapjes aan en proevend van wilde zeekraal en oesters fotografeerde de oud-nieuwslezeres erop los. En vies van een beetje modder of wildernis is ze zeker niet. De volwaardige natuurfotograaf lag letterlijk in de modder te rollen voor het ultieme kikfors Down to Earth-effect. Opgaand in haar kookboekfoto’s verloor ze zelfs tweemaal haar laars in de bagger. 

Anderhalve maand geleden houdt Sacha het voor gezien bij het NOS Journaal. De nieuwslezeres kiest voor haar grote passie: fotografie. “Ik was zeven en ik kreeg een camera van mijn oma, een Agfa Clack” vertelt Sacha. “Ik was een beetje verlegen vroeger en met mijn camera durfde ik in één keer van alles. Ik durfde bij het politiebureau naar binnen te stappen. Ik durfde mensen aan te spreken. En dat durfde ik zonder die camera niet. Dus dat was eigenlijk ook meteen mijn eerste journalistieke ervaring.”

Na negentien jaar bij de NOS te hebben gewerkt hoeft Sacha gek genoeg helemaal niet af te kicken van haar oude baan. “Kijk dan om je heen. Het is toch geweldig om hier te zijn? Dat is wel iets anders dan een tv-studio,” aldus Sacha. Het kookboek met recepten die voor iedereen uitvoerbaar zijn, ligt vanaf oktober voor 25 euro in de winkel.