Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

19 december 2016 07:36

'Pistolen onderschept waarmee Joran van der Sloot moest worden vermoord'

In de zwaarbeveiligde Challapalca-gevangenis in Peru, waar de Nederlander Joran van der Sloot vastzit, zijn twee pistolen met 48 patronen onderschept.

Volgens de vrouw van Van der Sloot en zijn advocaat waren de wapens bedoeld om de Nederlander om te brengen en probeert de gevangenis dit onder het tapijt te schuiven.

In celblok Van der Sloot

De wapens en munitie zaten in een postpakket afkomstig uit de hoofdstad Lima en waren geadresseerd aan een van de gevangenen, schrijven Peruaanse media. Die gevangene zou in het celblok van Van der Sloot zitten.

Peruaanse media publiceren ook foto's van de wapens en de munitie. Ze melden niets over een vermeend moordplan voor Joran van der Sloot. De gevangenis onderzoekt wat de geadresseerde wilde doen met de wapens.

28 jaar in de cel

Van der Sloot, die een celstraf van 28 jaar uitzit voor de moord op een Peruaanse vrouw, zei eerder doelwit te zijn geweest van medegevangenen. De Nederlander had steekwonden, maar die bleek hij later zelf te hebben toegebracht.


Steekwonden in de rug van Van der Sloot, die hij zichzelf bleek te hebben toegebracht

De omstandigheden in de gevangenis in Challapalca in het zuiden van Peru zijn erbarmelijk. Het is de zwaarstbeveiligde gevangenis van het land voor de gevaarlijkste criminelen.

Topnieuws